المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني http://www.rjeem.com/up/images/jxywg81gp0aof0oy0j8m.gif طبعا قري مصر ومدنها مشهورة باحدي اجمل الاكلات وهي محشي ورق العنب ومحشي الكوسة والفلفل والباذنجان وكمان الملوخية حبيت اقدملكم طريقة المحشي والملوخية ورق العنب نجمعه مع بعض بمشبك غسيل ونغلي ماء مع نصف ليمونة ونضع الورق علي الوجهين قليلا وبعد ميصبح لونه اصفر نصفيه علي مصفاة http://www.rjeem.com/up/images/coc95q7w8v3dtxznp7l.jpg الكوسة بنقورها ونحتفظ بالقلب عشان نضعه في قاع الاناء http://www.rjeem.com/up/images/rbu2x7k07u9qqj6mgqcg.jpg الفلفل بنزيل القلب والعنق الخلطة نستخدم ضعف الكمية ارز بصلة نشوحها في السمنة ولما تصفر نعصر الطماطم ونضعها عليها مع القليل من الفلفل الاسود ونتركها تتسبك جيدا http://www.rjeem.com/up/images/xpjjakcr2k5f6bji59ps.jpg بعد كده نقطع خضرة المحشي وهي نعناع وشبت وكسبرة وبقدونس http://www.rjeem.com/up/images/ekoe39zi0qpvxj7s21.jpg ونضيفهم للصلصة وكمان نضيف الارز المغسول ونضع الملح المناسب http://www.rjeem.com/up/images/bbha80sscke6ham0y307.jpg نبدء في حشو الكوسة ونراعي ترك مسافة بدون ارز http://www.rjeem.com/up/images/gu3x3t8nyv1lh0pq28.jpg بعد كده نحشي الفلفل http://www.rjeem.com/up/images/ymz0hky4965qexotpjkg.jpg وبنغطي الفلفل والكوسة بمرقة الدجاج ونضعهم علي نار عالية في البداية وبعد ميتشرب المرقة نخفض النار http://www.rjeem.com/up/images/0q1rxo96i06jy3ybmz3z.jpg ورق العنب نقطع بصلة في قاع الاناء ونلف الورقة جيدا علي الجهة اللي بيها عروق http://www.rjeem.com/up/images/9d0sw2v33shh8gejpzwm.jpg ونغطي ورق العنب بالمرقة ونضعه علي النار الملوخية نغسلها بعد منقطفها ونفردها علي قطعة قماش حتي تجف [BIMG]http://img560.imageshack.us/i/01032011344.jpg/[/BIMG] نخرطها ونجهز الشوربة المناسبة 4 معالق كبيرة بتاعت الغرف لكل نصف كيلو ونغلي الشوربة ونضع الملوخية ونقلب جيدا ندق التوم مع كسبرة ناشفة ونشوحهم مع السمن عشان التقلية ونضعها للملوخية ونقلب ونرفعها من علي النار http://www.rjeem.com/up/images/62o517la6vamj8lm2r0a.jpg وده الاكل كله مع الفراخ http://www.rjeem.com/up/images/b2pbvsy3zb407ahxj2p3.jpg ودي صورة اقرب http://www.rjeem.com/up/images/uiyfa8lsgjmwtihk2l4.jpg وده المحشي من قريب بس كمية اصغر http://www.rjeem.com/up/images/vqqkqzad9xbiue2g6gr.jpg اللفت http://www.rjeem.com/up/images/wvcxt13o02ni1fvfejru.jpg وده مخلل اللفت بنغسله جيدا ونقطعه وعليه ملح وخل وشطة ونضعه في برطمان ونغطيه بالماء ونقفل عليه جيدا لحد ميصبح لونه وردي http://www.rjeem.com/up/images/wddqb7g0nxgocq8atqzj.jpg وبعد كده http://www.rjeem.com/up/images/uwhssbzjltnhbpfgsasa.jpg وده الشكل الاخير اتمني الاكل كله يعجبكم http://www.rjeem.com/up/images/103ys4w8mrlu3l22xs9.jpg ولاتنسوا التقييم لو عجبكم الاكل ياقمرات |
رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني يميميمي شهيتيني يا دينار .. انا بحب محشي الفلفل جدا ويا سلااااام بقى على محشي الطماطم ... يااااااااااه بجد بجد جوعتيني وكمان ملوخية ومحشي لفت ايه الهنا ده .. تسلم ايدك يا قمر تقبلي مروري دمت بود |
رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني يسلام على اكلاتك يا دندن انا متابعة الصور من وهى فى المركز لسة ههههههه بجد اطباق تجنن والمحشى نفسى فيه اوى تسلم ايدك وانا فى انتظار جديدك بكل الشوق تقبلى مرورى وتقيمى |
رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني ما شاء الله دندن والله شكل المحشي بيجنن وريحتة الملوخية واصلة لفلسطين حبيبتي ممكن سؤال ايه فائدة ملقط الغسيل ممكن تقوليلي اذا فكرة حلوة راح اعملها |
رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني تسلم الايادى دينار انا بمووووووووووووووت فى المحشى والملوخيه شكل الاكل يجنن وشهى جدا فى انتظار المزيد من وصفاتك المميزه :) |
رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني واااااااااااااااااااااااو يادندن جبتي احلى اكلتين محشي وملوخيه ومعاهم لفت يفتح النفس ياسلااااااااااااااااام ده الواحد شبع من الصور تسلم ايدك ياقمر وتستاهلي احلى تقييم |
الساعة الآن 06:51 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0