مجتمع رجيم
1 2  3  4 

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الاطباق المتنوعة (https://forum.rjeem.com/f7.html)
-   -   المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني (https://forum.rjeem.com/t98104.html)

دينار 03-02-2011 04:42 PM

المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...ol48ulu121.gif

http://www.rjeem.com/up/images/jxywg81gp0aof0oy0j8m.gif

طبعا قري مصر ومدنها مشهورة باحدي اجمل الاكلات وهي محشي ورق العنب ومحشي الكوسة والفلفل والباذنجان وكمان الملوخية


حبيت اقدملكم طريقة المحشي والملوخية


ورق العنب نجمعه مع بعض بمشبك غسيل ونغلي ماء مع نصف ليمونة ونضع الورق علي الوجهين قليلا وبعد ميصبح لونه اصفر نصفيه علي مصفاة
http://www.rjeem.com/up/images/coc95q7w8v3dtxznp7l.jpg

الكوسة بنقورها ونحتفظ بالقلب عشان نضعه في قاع الاناء

http://www.rjeem.com/up/images/rbu2x7k07u9qqj6mgqcg.jpg
الفلفل بنزيل القلب والعنق


الخلطة

نستخدم ضعف الكمية ارز

بصلة نشوحها في السمنة ولما تصفر نعصر الطماطم ونضعها عليها مع القليل من الفلفل الاسود ونتركها تتسبك جيدا
http://www.rjeem.com/up/images/xpjjakcr2k5f6bji59ps.jpg

بعد كده نقطع خضرة المحشي وهي نعناع وشبت وكسبرة وبقدونس
http://www.rjeem.com/up/images/ekoe39zi0qpvxj7s21.jpg
ونضيفهم للصلصة وكمان نضيف الارز المغسول ونضع الملح المناسب
http://www.rjeem.com/up/images/bbha80sscke6ham0y307.jpg
نبدء في حشو الكوسة ونراعي ترك مسافة بدون ارز
http://www.rjeem.com/up/images/gu3x3t8nyv1lh0pq28.jpg
بعد كده نحشي الفلفل
http://www.rjeem.com/up/images/ymz0hky4965qexotpjkg.jpg
وبنغطي الفلفل والكوسة بمرقة الدجاج ونضعهم علي نار عالية في البداية وبعد ميتشرب المرقة نخفض النار
http://www.rjeem.com/up/images/0q1rxo96i06jy3ybmz3z.jpg
ورق العنب نقطع بصلة في قاع الاناء ونلف الورقة جيدا علي الجهة اللي بيها عروق
http://www.rjeem.com/up/images/9d0sw2v33shh8gejpzwm.jpg
ونغطي ورق العنب بالمرقة ونضعه علي النار


الملوخية نغسلها بعد منقطفها ونفردها علي قطعة قماش حتي تجف
[BIMG]http://img560.imageshack.us/i/01032011344.jpg/[/BIMG]
نخرطها ونجهز الشوربة المناسبة 4 معالق كبيرة بتاعت الغرف لكل نصف كيلو ونغلي الشوربة ونضع الملوخية ونقلب جيدا



ندق التوم مع كسبرة ناشفة ونشوحهم مع السمن عشان التقلية

ونضعها للملوخية ونقلب ونرفعها من علي النار
http://www.rjeem.com/up/images/62o517la6vamj8lm2r0a.jpg


وده الاكل كله مع الفراخ
http://www.rjeem.com/up/images/b2pbvsy3zb407ahxj2p3.jpg


ودي صورة اقرب

http://www.rjeem.com/up/images/uiyfa8lsgjmwtihk2l4.jpg

وده المحشي من قريب بس كمية اصغر
http://www.rjeem.com/up/images/vqqkqzad9xbiue2g6gr.jpg

اللفت http://www.rjeem.com/up/images/wvcxt13o02ni1fvfejru.jpg

وده مخلل اللفت بنغسله جيدا ونقطعه وعليه ملح وخل وشطة ونضعه في برطمان ونغطيه بالماء ونقفل عليه جيدا لحد ميصبح لونه وردي


http://www.rjeem.com/up/images/wddqb7g0nxgocq8atqzj.jpg


وبعد كده
http://www.rjeem.com/up/images/uwhssbzjltnhbpfgsasa.jpg
وده الشكل الاخير اتمني الاكل كله يعجبكم
http://www.rjeem.com/up/images/103ys4w8mrlu3l22xs9.jpg
ولاتنسوا التقييم لو عجبكم الاكل ياقمرات

كلمة صدق 03-02-2011 04:48 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
يميميمي
شهيتيني يا دينار .. انا بحب محشي الفلفل جدا ويا سلااااام بقى على محشي الطماطم ...
يااااااااااه بجد بجد جوعتيني
وكمان ملوخية ومحشي لفت ايه الهنا ده ..

تسلم ايدك يا قمر
تقبلي مروري
دمت بود

ولا احلى 03-02-2011 04:49 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
يسلام على اكلاتك يا دندن

انا متابعة الصور من وهى فى المركز لسة ههههههه

بجد اطباق تجنن والمحشى نفسى فيه اوى

تسلم ايدك وانا فى انتظار جديدك بكل الشوق

تقبلى مرورى وتقيمى

❤ღ.. بريق أمل.. ღ❤ 03-02-2011 05:30 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
ما شاء الله دندن
والله شكل المحشي بيجنن
وريحتة الملوخية واصلة لفلسطين
حبيبتي ممكن سؤال
ايه فائدة ملقط الغسيل ممكن تقوليلي
اذا فكرة حلوة راح اعملها

زهره الاسلام 03-02-2011 05:41 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
تسلم الايادى دينار
انا بمووووووووووووووت فى المحشى والملوخيه
شكل الاكل يجنن وشهى جدا
فى انتظار المزيد من وصفاتك المميزه :)


ام حنين 1981 03-02-2011 06:21 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
واااااااااااااااااااااااو يادندن
جبتي احلى اكلتين محشي وملوخيه ومعاهم لفت يفتح النفس
ياسلااااااااااااااااام ده الواحد شبع من الصور
تسلم ايدك ياقمر
وتستاهلي احلى تقييم


الساعة الآن 06:51 AM.
1 2  3  4 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0