مجتمع رجيم

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الاطباق المتنوعة (https://forum.rjeem.com/f7.html)
-   -   المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني (https://forum.rjeem.com/t98104.html)

دينار 03-02-2011 04:42 PM

المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...ol48ulu121.gif

http://www.rjeem.com/up/images/jxywg81gp0aof0oy0j8m.gif

طبعا قري مصر ومدنها مشهورة باحدي اجمل الاكلات وهي محشي ورق العنب ومحشي الكوسة والفلفل والباذنجان وكمان الملوخية


حبيت اقدملكم طريقة المحشي والملوخية


ورق العنب نجمعه مع بعض بمشبك غسيل ونغلي ماء مع نصف ليمونة ونضع الورق علي الوجهين قليلا وبعد ميصبح لونه اصفر نصفيه علي مصفاة
http://www.rjeem.com/up/images/coc95q7w8v3dtxznp7l.jpg

الكوسة بنقورها ونحتفظ بالقلب عشان نضعه في قاع الاناء

http://www.rjeem.com/up/images/rbu2x7k07u9qqj6mgqcg.jpg
الفلفل بنزيل القلب والعنق


الخلطة

نستخدم ضعف الكمية ارز

بصلة نشوحها في السمنة ولما تصفر نعصر الطماطم ونضعها عليها مع القليل من الفلفل الاسود ونتركها تتسبك جيدا
http://www.rjeem.com/up/images/xpjjakcr2k5f6bji59ps.jpg

بعد كده نقطع خضرة المحشي وهي نعناع وشبت وكسبرة وبقدونس
http://www.rjeem.com/up/images/ekoe39zi0qpvxj7s21.jpg
ونضيفهم للصلصة وكمان نضيف الارز المغسول ونضع الملح المناسب
http://www.rjeem.com/up/images/bbha80sscke6ham0y307.jpg
نبدء في حشو الكوسة ونراعي ترك مسافة بدون ارز
http://www.rjeem.com/up/images/gu3x3t8nyv1lh0pq28.jpg
بعد كده نحشي الفلفل
http://www.rjeem.com/up/images/ymz0hky4965qexotpjkg.jpg
وبنغطي الفلفل والكوسة بمرقة الدجاج ونضعهم علي نار عالية في البداية وبعد ميتشرب المرقة نخفض النار
http://www.rjeem.com/up/images/0q1rxo96i06jy3ybmz3z.jpg
ورق العنب نقطع بصلة في قاع الاناء ونلف الورقة جيدا علي الجهة اللي بيها عروق
http://www.rjeem.com/up/images/9d0sw2v33shh8gejpzwm.jpg
ونغطي ورق العنب بالمرقة ونضعه علي النار


الملوخية نغسلها بعد منقطفها ونفردها علي قطعة قماش حتي تجف
[BIMG]http://img560.imageshack.us/i/01032011344.jpg/[/BIMG]
نخرطها ونجهز الشوربة المناسبة 4 معالق كبيرة بتاعت الغرف لكل نصف كيلو ونغلي الشوربة ونضع الملوخية ونقلب جيدا



ندق التوم مع كسبرة ناشفة ونشوحهم مع السمن عشان التقلية

ونضعها للملوخية ونقلب ونرفعها من علي النار
http://www.rjeem.com/up/images/62o517la6vamj8lm2r0a.jpg


وده الاكل كله مع الفراخ
http://www.rjeem.com/up/images/b2pbvsy3zb407ahxj2p3.jpg


ودي صورة اقرب

http://www.rjeem.com/up/images/uiyfa8lsgjmwtihk2l4.jpg

وده المحشي من قريب بس كمية اصغر
http://www.rjeem.com/up/images/vqqkqzad9xbiue2g6gr.jpg

اللفت http://www.rjeem.com/up/images/wvcxt13o02ni1fvfejru.jpg

وده مخلل اللفت بنغسله جيدا ونقطعه وعليه ملح وخل وشطة ونضعه في برطمان ونغطيه بالماء ونقفل عليه جيدا لحد ميصبح لونه وردي


http://www.rjeem.com/up/images/wddqb7g0nxgocq8atqzj.jpg


وبعد كده
http://www.rjeem.com/up/images/uwhssbzjltnhbpfgsasa.jpg
وده الشكل الاخير اتمني الاكل كله يعجبكم
http://www.rjeem.com/up/images/103ys4w8mrlu3l22xs9.jpg
ولاتنسوا التقييم لو عجبكم الاكل ياقمرات

كلمة صدق 03-02-2011 04:48 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
يميميمي
شهيتيني يا دينار .. انا بحب محشي الفلفل جدا ويا سلااااام بقى على محشي الطماطم ...
يااااااااااه بجد بجد جوعتيني
وكمان ملوخية ومحشي لفت ايه الهنا ده ..

تسلم ايدك يا قمر
تقبلي مروري
دمت بود

ولا احلى 03-02-2011 04:49 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
يسلام على اكلاتك يا دندن

انا متابعة الصور من وهى فى المركز لسة ههههههه

بجد اطباق تجنن والمحشى نفسى فيه اوى

تسلم ايدك وانا فى انتظار جديدك بكل الشوق

تقبلى مرورى وتقيمى

❤ღ.. بريق أمل.. ღ❤ 03-02-2011 05:30 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
ما شاء الله دندن
والله شكل المحشي بيجنن
وريحتة الملوخية واصلة لفلسطين
حبيبتي ممكن سؤال
ايه فائدة ملقط الغسيل ممكن تقوليلي
اذا فكرة حلوة راح اعملها

زهره الاسلام 03-02-2011 05:41 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
تسلم الايادى دينار
انا بمووووووووووووووت فى المحشى والملوخيه
شكل الاكل يجنن وشهى جدا
فى انتظار المزيد من وصفاتك المميزه :)


ام حنين 1981 03-02-2011 06:21 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
واااااااااااااااااااااااو يادندن
جبتي احلى اكلتين محشي وملوخيه ومعاهم لفت يفتح النفس
ياسلااااااااااااااااام ده الواحد شبع من الصور
تسلم ايدك ياقمر
وتستاهلي احلى تقييم

Coeur de Rjeem 03-02-2011 06:36 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
تسلم الايادي دندووووون والله جوعتيني
نورتي القسم والحمله باطباقك الرائعه
احلى تقييم ليكي

دينار 03-02-2011 08:08 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة كلمة صدق:
يميميمي
شهيتيني يا دينار .. انا بحب محشي الفلفل جدا ويا سلااااام بقى على محشي الطماطم ...
يااااااااااه بجد بجد جوعتيني
وكمان ملوخية ومحشي لفت ايه الهنا ده ..

تسلم ايدك يا قمر
تقبلي مروري
دمت بود
شكرا حبيبتي علي مرورك وردك الرائع نورتي موضوعي


دينار 03-02-2011 08:10 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ولا احلى:
يسلام على اكلاتك يا دندن

انا متابعة الصور من وهى فى المركز لسة ههههههه

بجد اطباق تجنن والمحشى نفسى فيه اوى

تسلم ايدك وانا فى انتظار جديدك بكل الشوق

تقبلى مرورى وتقيمى
تسلمي ياملوكة حبيبتي مرورك اسعدني جدا

وشكرا ياغالية علي التقييم كلك ذوق


دينار 03-02-2011 08:15 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ঔღ ام المجدღঔ:
ما شاء الله دندن
والله شكل المحشي بيجنن
وريحتة الملوخية واصلة لفلسطين
حبيبتي ممكن سؤال
ايه فائدة ملقط الغسيل ممكن تقوليلي
اذا فكرة حلوة راح اعملها
ام المجد اسعدني مرورك وردك ياغاليتي

بصي حبيبتي ورق العنب بعد السلق الاوراق بتلصق في بعضها عشان كده بتحتاجي وقت اطول او نحتاجي مساعدة من حد يفرد الورق كل ورقة لوحدها

الملقط بقي بتجمعي الورقات وتشبكيها بيه وبعد السلق بتكون الاوراق مفرودة ومش لاصقة مع بعضها

اتمني اكون افدتك وشكرا ياقمرة كلك ذوق


دينار 03-02-2011 08:17 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة زهره الاسلام:
تسلم الايادى دينار
انا بمووووووووووووووت فى المحشى والملوخيه
شكل الاكل يجنن وشهى جدا
فى انتظار المزيد من وصفاتك المميزه :)

تسلمي يازهورة ياحلوة مرورك فرحني جدا وكلامك جميل مثلك

نورتي موضوعي

دينار 03-02-2011 08:19 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة الدب الكسلان:
واااااااااااااااااااااااو يادندن
جبتي احلى اكلتين محشي وملوخيه ومعاهم لفت يفتح النفس
ياسلااااااااااااااااام ده الواحد شبع من الصور
تسلم ايدك ياقمر
وتستاهلي احلى تقييم
دودو تسلمي حبيبتي والله كلك ذوق متحرمش منك ياغالية


نورتي موضوعيوالف شكر علي التقييم


دينار 03-02-2011 08:22 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة nehla:
تسلم الايادي دندووووون والله جوعتيني
نورتي القسم والحمله باطباقك الرائعه
احلى تقييم ليكي
منور القسم بيكي ياقمرة والف شكر علي التقييم والرد الرائع :000021541:


❤ღ.. بريق أمل.. ღ❤ 03-02-2011 09:08 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة دينار:
ام المجد اسعدني مرورك وردك ياغاليتي

بصي حبيبتي ورق العنب بعد السلق الاوراق بتلصق في بعضها عشان كده بتحتاجي وقت اطول او نحتاجي مساعدة من حد يفرد الورق كل ورقة لوحدها

الملقط بقي بتجمعي الورقات وتشبكيها بيه وبعد السلق بتكون الاوراق مفرودة ومش لاصقة مع بعضها

اتمني اكون افدتك وشكرا ياقمرة كلك ذوق

حبيبتي تسلميلي
كتير طريقة ذكية
انا بتشكرك كتير
تحياتي ليكي


◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕ 03-02-2011 09:45 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
ماشاء الله

تسلم الايادى يادندن ياقمر

نورتى القسم بأكلاتك الشهيه

تقبلى مرورى المتواضع

:)

فرفوووشه 03-02-2011 11:18 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
ابدعتي والله اكلات تفتح النفس
تسلم الايادي حبيبتي
ونعم السفيرة تحياااااتي لك
واحلى تقييم طبعا

المشتاقة للجنان 03-03-2011 05:59 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
مشاء الله روووووووووووعه بجد
شهتيني
واحلى تقيييم لييكي

um rawan 03-04-2011 02:02 AM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
تسلم الايادى دينار
انا بمووووووووووووووت فى المحشى والملوخيه
شكل الاكل يجنن وشهى جدا
فى انتظار المزيد من وصفاتك المميزه والشهيه
بارك الله فيك حبيبه

رماد اليل 03-09-2011 05:35 PM

رد: المحشي والملوخية والمخلل لبلاد العرب اوطاني
 
تسللم الايادي دينار ..

كل طبخه احلى من الثانيه ..

بارك الله فيك .


الساعة الآن 01:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0