1 2
|
طبق مصرى اصيل ملفوف الكرنب(بلاد العرب اوطانى) http://www.rjeem.com/up/images/rb54zrn9hsjyyn8gnrc.gif حبيباتى اهلا بكم معى هقدم طبق مصرى مشهور جدا واساسى عند المصريين وهو محشى الكرنب هههههههه طبعا عارفينه خليكم مع المقادير والمكونات وبالصور http://www.rjeem.com/up/images/qg5snbqy6pchxxm4djb.gif المكونات كرنبة متوسطة ملح فلفل أسود وممكن كمان معاه فلفل أخضر +كمون +شطة او بدون زيت او سمن ارز حسب حجم الكرنبة شبت بقدونس كسبرة خضراء بصلة كبيرة او اتنين متوسطين كل ما تكترى البصل هيكون احلى وطعمه خطير طماطم(بنادورة) صلصة علشان تدى لون احمر جميل شوربة لحم او دجاج حسب ماتحبى وممكن مكعبين مرق وادى الصور http://www.rjeem.com/up/images/csnw4yuz8d87gax0xqv.jpeg نيجى بقى للطريقة ركزى معايا http://www.rjeem.com/up/images/1dv83j3gzfaya1n3y9kf.gif اول حاجة نسلق ورق الكرنب بالطريقة دى نحطو فى ماء مغلى لمدة دقيقتين ونكون حطين فى الماء شوية كمون علشان الريحة والطعم ذى الصورة http://www.rjeem.com/up/images/qu3c0njsdzpi2lteimz.jpg وبعد كدة لما نسلق الورق هنقطعه بالشكل دة http://www.rjeem.com/up/images/fg9avppew12jndnkv621.jpg ونرصه فىالمصفاة كدة لما يصفى المية ...ههههه منظر يعنى حلو والله http://www.rjeem.com/up/images/iwrsttml0zzeliuxj7t.jpg وبعد كدة نحضر الخلطة اللى هنحشى بيها بكلمكم بالبلدى لغتنا المصرية بقى اول حاجة نجيب السمن نرفعه على النا لحد ما يسخن (يتقدح)بالمصرية هههه هنقطع البصل على السمن لحد ما ياخد اللون الأصفر الشفاف ما نحرقوش ها ونضيف عصير الطماطم ونسيبه شويه لحد ما تبقى سميكة شوية وبعدين نضيف الملح والفلفل والتوابل والفلفل الأخضر وبعدين نحط الرز (الأرز) ونقلب لحد ما يشرب من الطماطم شوية بس اوعى يشيط منك هههه وآخر حاجة نضيفها هى الخضرة البقدونس والشبت والكسبرة الخضراء هيكون شكلها كدة والريحة وااااو روعة شايفين الجمال http://www.rjeem.com/up/images/u5ap505g6mr37nd47jd.jpeg وبعد كدة نيجى للف الورق والحشو ذى ما فى الصورة وبالترتيب http://www.rjeem.com/up/images/hnwzcc1kt5azcp6yle78.jpg http://www.rjeem.com/up/images/vr77xz38lb1b83rbnox.jpeg وهيبقى كدة شكله http://www.rjeem.com/up/images/k362z...gvjtve4mx.jpeg وهنرفعه على النار ونضيف الشوربة او المرق وعليه شوية صلصة طماطم وتكون سخنة علشان المحشر ما يعجنش منك بالشكل دة http://www.rjeem.com/up/images/rqf03...0q4yrj9kr.jpeg ونسيبه ونبقى مغطيين الحلة كويس ولما يشرب الشوربة نهدى النار عليه ويستوى على نار هادية ونغرفه فى طبق كدة http://www.rjeem.com/up/images/2s6s8fluh8qarfwhtlj.jpg او كدة http://www.rjeem.com/up/images/g4skbczddbhmpglvso0.jpg او بالشكل دة والف هنا حبايبى http://www.rjeem.com/up/images/nvrwl...wdm70pex4.jpeg للعلم ..الموضوع كله من مجهودى الخاص لكن الصور منقولة للأمانة http://www.rjeem.com/up/images/1fun05dwy2tbay5yz33n.gif طبق ممتاز ومحبوب لكل المصريين وانا بموووووت فى المحشى اتفضلو كلو بالهنا على عيونكم http://www.rjeem.com/up/images/vp8u1qd19014uilrzz8u.gif طبق من بلدى مصر الغالية |
رد: طبق مصرى اصيل ملفوف الكرنب(بلاد العرب اوطانى) كنت لسه عملاه امبارح يا زهرة .. وهو فعلا طبق مفضل جدا عند كل المصريين تسلم ايدك يا قمر .. تقبلي مروري المتواضع دمت بود |
رد: طبق مصرى اصيل ملفوف الكرنب(بلاد العرب اوطانى) تسلم الايادي حبيبه ممكن اعرف الطبق من تصويرك عن جد روعه والمحشي شهي بارك الله فيك |
رد: طبق مصرى اصيل ملفوف الكرنب(بلاد العرب اوطانى) شكرا حبيبتى ام روان هو بصراحة الموضوع من مجهودى الشخصى يعنى الطريقة والمكونات دى طريقتى انا الخاصة و لكن الصور منقولة |
رد: طبق مصرى اصيل ملفوف الكرنب(بلاد العرب اوطانى) تسلم الايادي زهورتي نورتي القسم والحمله من فضلك حطي الرابط في موضوع الروابط تستاهلي احلى تقييم |
رد: طبق مصرى اصيل ملفوف الكرنب(بلاد العرب اوطانى) وصفه رائعه . بارك الله فيك |
الساعة الآن 06:24 PM. | 1 2
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0