طبق مصرى اصيل ملفوف الكرنب(بلاد العرب اوطانى)

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : زهرة الليمون
-

الكرنب(بلاد rb54zrn9hsjyyn8gnrc.
حبيباتى اهلا بكم معى هقدم طبق مصرى مشهور جدا واساسى عند المصريين وهو محشى الكرنب هههههههه طبعا عارفينه خليكم مع المقادير والمكونات وبالصور
الكرنب(بلاد qg5snbqy6pchxxm4djb.
المكونات
كرنبة متوسطة
ملح فلفل أسود وممكن كمان معاه فلفل أخضر +كمون +شطة او بدون
زيت او سمن ارز حسب حجم الكرنبة
شبت بقدونس كسبرة خضراء
بصلة كبيرة او اتنين متوسطين كل ما تكترى البصل هيكون احلى وطعمه خطير
طماطم(بنادورة) صلصة علشان تدى لون احمر جميل
شوربة لحم او دجاج حسب ماتحبى وممكن مكعبين مرق
وادى الصور
الكرنب(بلاد csnw4yuz8d87gax0xqv.
نيجى بقى للطريقة ركزى معايا
الكرنب(بلاد 1dv83j3gzfaya1n3y9kf
اول حاجة نسلق ورق الكرنب بالطريقة دى نحطو فى ماء مغلى لمدة دقيقتين ونكون حطين فى الماء شوية كمون علشان الريحة والطعم ذى الصورة
الكرنب(بلاد qu3c0njsdzpi2lteimz.
وبعد كدة لما نسلق الورق هنقطعه بالشكل دة
الكرنب(بلاد fg9avppew12jndnkv621
ونرصه فىالمصفاة كدة لما يصفى المية ...ههههه منظر يعنى حلو والله
الكرنب(بلاد iwrsttml0zzeliuxj7t.
وبعد كدة نحضر الخلطة اللى هنحشى بيها بكلمكم بالبلدى لغتنا المصرية بقى اول حاجة نجيب السمن نرفعه على النا لحد ما يسخن (يتقدح)بالمصرية هههه
هنقطع البصل على السمن لحد ما ياخد اللون الأصفر الشفاف ما نحرقوش ها
ونضيف عصير الطماطم ونسيبه شويه لحد ما تبقى سميكة شوية
وبعدين نضيف الملح والفلفل والتوابل والفلفل الأخضر
وبعدين نحط الرز (الأرز)
ونقلب لحد ما يشرب من الطماطم شوية بس اوعى يشيط منك هههه
وآخر حاجة نضيفها هى الخضرة البقدونس والشبت والكسبرة الخضراء
هيكون شكلها كدة والريحة وااااو روعة شايفين الجمال
الكرنب(بلاد u5ap505g6mr37nd47jd.
وبعد كدة نيجى للف الورق والحشو ذى ما فى الصورة وبالترتيب
الكرنب(بلاد hnwzcc1kt5azcp6yle78
الكرنب(بلاد vr77xz38lb1b83rbnox.
وهيبقى كدة شكله
الكرنب(بلاد k362zfhdt3ggvjtve4mx
وهنرفعه على النار ونضيف الشوربة او المرق وعليه شوية صلصة طماطم وتكون سخنة علشان المحشر ما يعجنش منك بالشكل دة
الكرنب(بلاد rqf03oe2jhw0q4yrj9kr
ونسيبه ونبقى مغطيين الحلة كويس ولما يشرب الشوربة نهدى النار عليه ويستوى على نار هادية
ونغرفه فى طبق كدة
الكرنب(بلاد 2s6s8fluh8qarfwhtlj.
او كدة
الكرنب(بلاد g4skbczddbhmpglvso0.
او بالشكل دة والف هنا حبايبى
الكرنب(بلاد nvrwl2ghnfxwdm70pex4
للعلم ..الموضوع كله من مجهودى الخاص لكن الصور منقولة للأمانة
الكرنب(بلاد 1fun05dwy2tbay5yz33n
طبق ممتاز ومحبوب لكل المصريين وانا بموووووت فى المحشى اتفضلو كلو بالهنا على عيونكم
الكرنب(بلاد vp8u1qd19014uilrzz8u
طبق من بلدى مصر الغالية




كتبت : كلمة صدق
-
كنت لسه عملاه امبارح يا زهرة ..
وهو فعلا طبق مفضل جدا عند كل المصريين
تسلم ايدك يا قمر ..
تقبلي مروري المتواضع
دمت بود
كتبت : um rawan
-
تسلم الايادي حبيبه
ممكن اعرف الطبق من تصويرك
عن جد روعه والمحشي شهي
بارك الله فيك
كتبت : زهرة الليمون
-
شكرا حبيبتى ام روان هو بصراحة الموضوع من مجهودى الشخصى يعنى الطريقة والمكونات دى طريقتى انا الخاصة و لكن الصور منقولة
كتبت : Coeur de Rjeem
-
تسلم الايادي زهورتي
نورتي القسم والحمله
من فضلك حطي الرابط في موضوع الروابط
تستاهلي احلى تقييم
كتبت : رماد اليل
-
وصفه رائعه .

بارك الله فيك
الصفحات 1 2 

التالي

بالصور كفتة البطاطس بالدجاج

السابق

سلطة الكرنب الجميلة والذيذة

كلمات ذات علاقة
ملفوف , مصرى , العرب , الكرنببلاد , اسجل , اوطاني , طبق