بسكويت الخوخ حاتاكلى اصابعك وراه
مجتمع رجيم / ركن الحلويات
كتبت :
habibat zaujaha
-
بسم الله الرحمن الرحمن الرحيم
![حاتاكلى eiqavvk9hf0zg2t9hc6.](http://www.rjeem.com/up/images/eiqavvk9hf0zg2t9hc6.gif)
بسكويت الخوخ
![حاتاكلى kkm1zb16m548ltjmp6wt](http://www.rjeem.com/up/images/kkm1zb16m548ltjmp6wt.jpg)
المقادير ***
1كوب زبدة بحرارة المطبخ
1 بيضة *1\2 كوب سكر ناعم*فانيليا
3\4 كوب نشاء*1\2 ظرف خميرة البيكنج بودر
3اكواب دقيق ممكن تزيد شوية او تنقص شوية
![حاتاكلى eiqavvk9hf0zg2t9hc6.](http://www.rjeem.com/up/images/eiqavvk9hf0zg2t9hc6.gif)
بسكويت الخوخ
![حاتاكلى kkm1zb16m548ltjmp6wt](http://www.rjeem.com/up/images/kkm1zb16m548ltjmp6wt.jpg)
المقادير ***
1كوب زبدة بحرارة المطبخ
1 بيضة *1\2 كوب سكر ناعم*فانيليا
3\4 كوب نشاء*1\2 ظرف خميرة البيكنج بودر
3اكواب دقيق ممكن تزيد شوية او تنقص شوية
التغليف****
تقريبا كوب سكر (عينك ميزانك) شوية صبغة غداية اصفر واحمر(فيه نوعية طبيعية مصنوعة من الفاكهة زى الى بطعم الورد )
قليل من النيوتلا (انا باستعمل الى بعملهها فى البيت وقد نزلت الطريقة فى المنتدى)
قليل من مربى الخوخ (انا عملتها فى البيت ايضا لاانها بتكون متماسكة اكتر )بس طبعا حتى المربى الجاهز حلو ممكن تستعمليه اكيد
الطريقة*****
نخفق السكر مع الزبدة تما نضيف البيض ونستمر فى الخفق
لما يمتزج الخليط تماما انضيف باقى المواد بالتدريج ونعجن بخفة
العجين بيكون خفيف ولين ومش جامد او يابس قريب من عجينة البيتفور
![حاتاكلى 47msc4060cgfv1xo0j2.](http://www.rjeem.com/up/images/47msc4060cgfv1xo0j2.jpg)
نعمل كرات متوسطة كما فى الصورة
نضعها فى طاجين مدهون بشوية زبدة و شوية دقيق
نضغط بشوية على كل كرة من فوق لاانها حاتنتفخ شوية فى الفرن
![حاتاكلى isgo1qxqimsguozbn1i.](http://www.rjeem.com/up/images/isgo1qxqimsguozbn1i.jpg)
نخبزهم فى فرن ساخن مسبقا على درجة 170 تقريبا 15 دقيقة
المفترض ان لونهم يبقى ابيض لايتغيرو الا شوووية جدا لانه لو بقو كتير فى الفرن راح يكون البسكوت يابس (وهدا غير مطلوب اكيد)
نطلعهم من الفرن نتركهم يبردو لاحضوا ن الكرات مش متغيرلونها
![حاتاكلى j0uocp68l9sqz9jv.jpg](http://www.rjeem.com/up/images/j0uocp68l9sqz9jv.jpg)
نلصق بين كل حبيتين من البسكوت مربى ومجموعة اخرى بشوكولاتة النيوتلا
![حاتاكلى co13uhtjo187ulrqswb.](http://www.rjeem.com/up/images/co13uhtjo187ulrqswb.jpg)
نضع الصبغة مع قليل من هده الخيارات (ماء عادى*عصير خوخ*ماء زهر او عطر) انا وضعت القليل جدا من الماء العادى
![حاتاكلى dwot7gcvo8dz7wl4xqj.](http://www.rjeem.com/up/images/dwot7gcvo8dz7wl4xqj.jpg)
تما نغطس كل بسكوتة من جانب فى الصبغة الصفراء والجانب الاخر فى صحن الصبغة الحمراء
![حاتاكلى m46yj0ck52me0tcyxrr8](http://www.rjeem.com/up/images/m46yj0ck52me0tcyxrr8.jpg)
وهنا البسكويت حشيته مربى وشوكولاتة جاهز لتغليف
تما ندحرجها فى السكر وهكدا حتى ينتهى المقدار
![حاتاكلى 5zc6nze8tr8z3m5lxg9h](http://www.rjeem.com/up/images/5zc6nze8tr8z3m5lxg9h.jpg)
ونتحصل على بسكويت ماشاء الله شكل وطعم ومش مكلف ابدا
![حاتاكلى kkm1zb16m548ltjmp6wt](http://www.rjeem.com/up/images/kkm1zb16m548ltjmp6wt.jpg)
وهدا احلاء طبق خوخ ههههه اقصد بسكوت
![حاتاكلى 4yi5dctgrumasd1lelxn](http://www.rjeem.com/up/images/4yi5dctgrumasd1lelxn.jpg)
وصحة وعافية