بيقولوا لك الميكروويف للتسخين بس طيب شوفي انا باطبخ و اسخن و اسيح كماااااان
مجتمع رجيم / مطبخي
3- الأكل الدايت : الميكرويف حبيبي ده رفيقي في رحلة الدايت لاحظي اني حاعمل أكل لفرد واحد و بكميات صغيرة
باجيب الطبق البايركس (اللي هو غطا الحلة البايركس ) و باحط فيه قطعة الفراخ منزوعة الجلد ( متفككة مش مجمدة)مع شوية خضار مجمد (عشان يبقى السوا واحد) و ما كانش بياخد غير 10 دقايق بس و في تنويعات تانية سمكة او قطعة فيليه سمك او فراخ او ستيك مع السوتيه بجد كان بيسهل عليا جامد
الفطار كمان باكسر البيضة في الطبق البايركس فوق قطعة توست بني من غير زيت ولا سمنة تحصلي على اومليت صحي تنويع عن البيض المسلوق
و ساعات كمان كنت احط على التوست جبنة قريش بتسيح شوية و تفتح النفس
4- صينية سمك فيليه : دي ولادي بيحبوها جدا و خفيفة عن السمك المقلي و نضيفة عن السمك المشوي اللي بيهبب الايدين
باحط في صينية بايركس بصل شرايح مع فلفل اخضر و طماطم و بطاطس شرايح رفيعة و فوقيهم شرايح السمك الفيلية و اعصر عليهم ليمون و ملح وكمون و تدخل تقريبا ربع ساعة
5- المكرونة بالبشاميل : باعملها في صينية بايركس بتاخد 25 دقيقة و كمان 6 دقايق تحت الشواية عشان الوش يحمر
7- الحواوشي : بافرم البصلة على لحمة مفرومة و طماطم مفرومة وفلفل و ملح وتوابل و احشي بيها العيش بياخد 10 دقائق بس بيطلع طري لو عايزاه ناشف شغلي الجريل عليه
8- الخضار بكل انواعه في طاجن بايركس او فخار بياخد 10-20 دقيقة
مرة عملت طاجن بامية في عزومة انبهروا بيها جدا
ميزة الميكرويف انه بيحافظ على طعم الخضار لأنه مفيش لهب مباشر جاي عليه
9- المحشي : تحية جامدة بقى للميكرويف عملت المحشي طلع طعمه خطييييير اولا مستوي حلو و ما اضطريتش احط ورق من تحت لأن مفيش لهب يشيطه
قدمته في الحلة البايركس كان شكله شيك جدا و الأحلى انه خد 25 دقيقة بسسسسس
10- ممكن تسوي فيه المكرونة و الرز بس للأمانة محصلة تسويتها في البوتجاز بس اهو يسد لو الأنبوبة خلصت مثلا
- في العزومات كمان بيساعد جدا لأني باجهز الأكل في اطباق التقديم و وقت الأكل اسخن ورا بعض و اطلع على السفرة
لو بتعملي ساندوتشات بكميات على ما تخلصي يكونوا بردوا تروحي مسخنة كله مرة واحدة و تقدمي