بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
صينية البطاطا مع اللحمه المثرومه بالفرن ياعيني ---ياعيني
المكونات: 4 ثمرات بطاطس مقطعة مكعبات
الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة
ملعقة دقيق 3 ملاعق زبده أو زيت ملعقة روز مارى+ملعقة زعتر كوب صوص اللحم أو درسنج اللحم لحم مفروم الطريقة: توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اركيها جانبا سخنى الزبدة على النار
أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم
وطى النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا
أضيفى اللحم المفروم
و استمرى فى القليب
عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة
أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب أضيفى صوص اللحم أو الدرسنج و الزعتر و الروز مارى و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار حتى تضج تماما
أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها
ثم البطاطس المهروسة قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريللا)
ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه
والف الف عافيه وهنا ولا تنسون الحكمه التي تقول قلب الرجل في معدته ********** حبيبتكم ام تاره
كتبت :
سحر هنو
-
[frame="3 98"] هممممممممممممممممم
شهى جدا وواضح انها حتبقى تحفة
تسلم الايادى
[/frame]
كتبت :
jannah1
-
كتبت :
jannah1
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة بنت اسكندرية:
[frame="3 98"] هممممممممممممممممم
شهى جدا وواضح انها حتبقى تحفة
تسلم الايادى [/frame]
تسلمين جزاكي الله الخير احسنه
كتبت :
white rose
-
يسلموووووووو ايديكي الحلوين وانا بعملها دائما وعندنا اسمها صينية البطاطا البوريك