دورة المعجنات الجزء الرابع

مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت : habibat zaujaha
-
jb12876608511.jpg
دورة تعليمية الجزء الرابع
كيكات عادية بطعم غيييررر
كياكاتنا اليوم منزلية وبمواد متوفرة بكل بيت هى تختلف عن الكيك الاسفنجى

فمقاديرها بسيطة ومتوفرة فى كل تلاجة من بيوتنا تقريبا والنتجية والشكل ولااروع
والكيك العادى بينفع على الفطور رائع ومغدى وكدلك قطع منه فى فطور الاولاد فى المدرسة مشبعة ومفيدة
وطريقة الكيك العادى سهلة وبسيطة تختلف فى اعدادها على التكنيك الى بنتبعه فى اعداد الكيكة الاسفنجية
نبدو باسم الله الرحمن الرحيم
jb12876589671.jpg

كية التفاح المحشى بالكريمة
jb12876589672.jpg

jb12876605241.jpg
المقادير
4 بيضات *كوب سكر*نص كوب زبدة*نص كوب زبادى فانيليا او فراولة انا كان عندى زبادى فراولة
كوب ونص دقيق *فانيليا *ملعقة بيكنج بودر
الحشو
نحتتاج 4 تفاحات مقشرات ومفرغين الوسط ونجهزهم اخر شى عشان لايتغيرلونهم
الكريمة
كيس كريمة جاهزة الشوكولاتة اوبالفانيليا
jb12876605243.jpg
jb12876605244.jpg
الطريقة
هدا زبادى الفراولة
jb12876591.jpg
بنضرب السكر جيدا مع البيض
تما نضيف باقى المواد ومخفق
jb12876593.jpg

وهنا التفاح جهزته
jb12876592.jpg
نصب مزيج الكيك حوالين التفاح الى المنتصف مش اكتر
jb12876595.jpg

ندخله للفرن متوسط الحرارة
مدة 40 دقيقة
شوفو هنا طلعتها من الفرن ماشاء الله
jb12876602161.jpg
نجهز الكريمة كما هو مكتوب على ظرف الكريمة ولكن بنقلل كمية الحليب اقل مما مكتو بعلى الظرف عشان تكون متماسكة احلاء
jb12876602162.jpg
نعبى الكريمة فى كيس نايلون ونقطع لها فتحة بمقص المطبخ عشان نعبى التفاح بالكريمة
jb12876602163.jpg
نعبى التفاح بالكريمة ونتركها تبرد ساعتين بالتلاجة ونقدمها
jb12876602164.jpg
ماشاء الله
jb12876662651.jpg

jb12876605242.jpg

كيكة الخوخ
jb12876616094.jpg


jb12876608512.gif
المقادير
4بيضات *نص كوب سكر*كوب وربع طحين*نص كوب حليب *
ملعقة صغير بيكنج بودر*فانيليا*
قاعدة الكيك
خوخ طازج مقطع سلايس ممكن تستعمل الخوخ المعلب بيطلع حلوايضا
انا كان عندى خوخ كتير قلت اعمل بيه كيكات الخوخ الشهية
و3ملاعق زبدة ونص كوب سكر
jb12876610491.jpg
وهنا صورة جماعية لمقاديرنا
jb12876610502.jpg

التحضير
بنخفق السكر والبيض جيدا تما بنضيف الزبدة والحليب ونخفق
واخر شى بنظيف الدقيق والخميرة ونخفق كل المقادير
ولعمل قاعدة الكيكة
هنا الزبدة والسكر وضعتهم على النار عشان نعمل كراميل لقاعدة الكيكة
jb12876610504.jpg
شوفو اللون بداء يتغير ويصير كراميل
jb12876610503.jpg
نصب الكراميل فى قالب الكيكة
jb12876610505.jpg
صفيت شرايح الخوخ فوق الكراميل بشكل مرتب
jb12876616091.jpg
نصب مزيج الكيكة فوق الخوخ
jb12876619291.jpg
وندخلها الفرن 30 دقيقة فقط
طبعا نتركها تبرد ربع ساعة وبعدين نقلبها على صحن التقديم
jb12876616093.jpg

وريحة البيت صارت خوخ وفانيليا تجنن
jb12876616095.jpg

شوفو من جوا شكلها وصدقونى الطعم هش وبيدوب فى الفم والخوخ صار ناعم ومعطر بطعم الزبدة والفانيليا

الكيكة الرخامية البسيطة
jb12876628681.jpg
بنجهزها من نفسم مقادير كيكة التفاح لكن بنضاعف المقادير
وننقص 4 ملاعق طحين نضع بدل عمهم 4 ملاعق كاكاو
والطريقة
ناخد صينية الفرن
اولا ندهنها بالزيت ورشة طحين
نضيف قليل من خليط الكيك الابيض تما البنى وهكدا على التوالى حتى يكتمل المزيج
jb12876628682.jpg

ندخلها الفرن نص ساعة مش اكتر
jb12876628683.jpg
قدميها دافية اوباردة يم يم وبسيطى لاتحتاج الى كريم او زينة
jb12876628684.jpg

كيكة الشوكولاتة الساهلة بكريم شانتى
jb12876637181.png
هده تورتة ساهلة ومريحة وعملها سريع جدا
jb12876642822.jpg
نفس مقادير كيكة التفاح الموجودة بداية الصفحة لكن بنضاعف المقدار لكن بنضيف 4 ملاعق كاكاو بدل 4 ملاعق طحين بنقصهم من مقدار الكيكة الاصلى
jb12876644811.jpg

ونخبزها فى صينية مستطيلة
jb12876637183.jpg
وللحشو
جهزت الكريم شانتى وتركته يبرد فى التلاجة وممكن تظيفه معه شوية قشطة وفانى بيطلع رووعة
jb12876637184.jpg

بعدما خبزناها وطلعتها من الفرن وتركتها تبرد ساعة عشان اعلاف اقصها بدون ماتتفتت الكيكة
اخد سكين حاد شوية وقطعها مع ترك الاطراف وافضى المنتصف بملعقة كما فى الصور
والكيك الى فرغته افرمه عشان ازين بيه التورتة
jb12876637185.jpg
هنا طحنت بقايا الكيك الى طلعته بالفودبرسر واصبح ناعم زى القسماط
jb12876641451.jpg
وهنا عبيت الفراغ الى فى الكيكة بكريم شانتى
jb12876641452.jpg
ورشيت فوق الكريم فتافيت الكيك
jb12876641453.jpg
دخليها الثلاجة واتركى الكية نص ساعة تبرد
jb12876642821.jpg
وقطعيها وقدميها لااغلاء الناس
jb12876642822.jpg
حبيباتى تعبت جدا فى تنزيل الموضوع والصور كتيرة وخاصتا النت ضعيف جدا هده الايام ليا 3 ساعات تقريبا وانا على الجهاز
لدلك فرحونى بدعواتكم الحلوة
كتبت : um rawan
-
وااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا اااااااو قمه الابداع وعن جد كلهم روعه واطباق اكتر من روعه وطريقتهم ساهله والشرح وافي وكافي اروح اجيب الدفتر والقلمههههه عندي دفتر اسمو ام سارا بقي -----ربي يجزيك الفردوس ويرزقك بالزريه الصالحه حبيبه وتستاهلي التقيم
كتبت : *قمرهم كلهم*
-
ماشاء الله تباررررررررك الله
حبيبة والله انه جهدك مميز وكبير
ربنا يبارك فيك يالغالية كيكات ولااروع
والى عجبنى انها ساااااااااااهلة جدا
خاصتا التورتة خدت عقلى
كتبت : الشكر لله
-
الله يرزقك ماتتمني ويوجهلك الخير وين ماكنتي
بجد مبدعه جدا تسلم احلى الايادي
كتبت : زهره الاسلام
-
ما شاء الله لا قوه الا بالله حبيبه
تسلم الايادى حبيبتى
الكيكات شكلها رائع والطريقه سهله ما شاء الله
ربنا يرضى عنك ويرزقك الذريه الصالحه
تقبلى تقيمى

كتبت : فرفوووشه
-
تسلم الايااااااااااااااااااااااااااادي
الله يعطيك العافيه ويجعله في موازين حسناتك
أبدعتي كعادتـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــك حبيبة
الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي

لفائف الجبنة من مطبخي بالصور

السابق

فطيرى المرة دى بالجبنة لعيون جولى القمر

كلمات ذات علاقة
المعجنات , الجزء , الرابع , دورة