تحويل الزبده الى سمن

مجتمع رجيم / الموضوعات المميزة فى التجارب والحلول المنزلية
كتبت : صفاء العمر
-
images?q=tbn:ANd9GcR



rwosa9wo9riq7rr4lm5.


gy96toohuehxl40m5211


السلام عليكم
موضوعي خاص لحملة سماء الابداع 2
اخواتي كثير منا لا يعرفن الفرق بين السمن والزبد
علشان كده اقدم لكم موضوعي هذا واوضح فيه طريقتي
الزبده هي الماده الدهنيه الموجوده بالحليب
وتستخرج الزبده من الحليب عن طريق خضها ومن ثم تجمع الزبده
ونجدها حاليا ولله الحمد موجوده بالبقالات الكبيره
وتباع بالكيلو او مغلفه وجاهزه ومنها المملح وغير مملح
انا استخدم للهريس والحلويات دائما الزبد الغير مملح
اما السمن فهو ازاله الحليب المتبقي من الزبده عن طريق طبخ الزبده وغليها حتى يتبخر منها الحليب تماما واليكم طريقتي واخليكم مع الصور
نضع قالب الزبد في قدر واضيف معاه حبتين تمر لسرعة امتصاص الحليب وممكن اضافة قليل من البرغل

13326706341.jpg

بالصوره التاليه يظهر الحليب بعد غليان الزبد
والصوره اللي بعدها تلاشي الحليب

13326706342.jpg

13326706343.jpg

والان السمن جاهز
ولا تنسو تاكلو التمرتين طعمهم لذييييذ
ويتم حفظ السمن بوعاء زجاجي له غطاء ويستعمل عند الحاجه للهريس والجريش والسليق


13326713571.jpg

يارب اكون وفقت بتعريفكم بشئ جديد

لحملة سماء الابداع 200000245.gif
كتبت : يالذيذ يا رايق
-
حلو يا قمر

وفعلا فى ناس كتير ماتعرفش الفرق
مشكووووووووره لمجهودك

والمهم المورته اللى طلعت فين
عاوزه حته


ههههههه

احلى تقييم لعيونك
كتبت : صفاء العمر
-
تسلميلي يالذيذ يارايق
والف شكر كلماتك الحلوه
بس عفوا ايش هي المورته
كتبت : أم عمر و توتة
-








هههههههههه..المورتة هى ما يتبقى بعد ان تصفى السمن نهائى و تضعيه بالبرطمان..اجزاء صغيرة تكون مثل الرمل بُنية.يضاف لها قليل من الملح
و تؤكل او توضع مع البيض المقلى..بتكون طعمها رااااااائع..


تسلم الاياااااادى صفاء حبيبتى لموضوعك المميز..
و فكرة التمر جديدة اول مرة اعرفها..

احيانا اقوم بجمع قشدة الحليب و تسيحها واستخدامها
مع الزبد فى الاكل و الحلويات..و بتعطى طعم خرااااافى..

احلى تقييم لاحلى صفاء..
كتبت : مامت توتا
-
تسلم ايديك يا قمر

ماشاء الله جميله
احلى تقييم
كتبت : ¤ّ,¸,ّ¤سعادتي بعبادتي¤ّ,¸,ّ¤
-
بارك الله فيكي حبيبتي

موضوع حلو

احلى تقييم لاحلى صفاء
الصفحات 1 2  3  4 

التالي
السابق