طريقه الجبنه البيضاء من مطبخي
مجتمع رجيم / السلطات وَ المقبلات وَ الشوربات
كتبت :
flower1
-
السلام عليكم ورحمه الله
عملت جبنه بيضا حلوه ومالحه وحبيت اشاركم بطريقتي
اول حاجه لازم يكون عننا حليب طازج واهم حاجه مايكون مغلي لانه اذا غليناه مارح تضبط معانا الجبنه
حبه مساه وهيه حبوب خاصه لعمل الجبنه ومتوفره بالصيدليات وعلى فكره الحبه الواحده تكفي لحوالي عشرين كيلو من الحليب وانا عملت حوالي اربعه كيلو حليب بربع الحبه دي
نذوب الحبه بالحليب كويس اوي ونسيبه لحوالي ساعه وبعد كده نلاحظ ان الحليب با شكله جامد نحضر مصفاه ونضع عليها شاش او قماش خفيف ونضع الجبنه فيه
نرفع المصفايه بهذا الشكل لغايه متتصفى تماما وتتوقف عن انزال الماء
وهيك بعد ماتصفت
نقطعها الحجم الي يعجبنا ولو عايزه تعمليها مالحه تضعي في صحن ملح وتقومي بتغطيس قطع الجبنه فيها وتضعيها بمصافيه مره ثانيه وتسيبيها لغايه متنشف تماما لغايه لما تلمسيها تلاقيها جامده وبتبا كده جاهزه للاستعمال او اذا عايزه تخزنيها لفترات طويله اغليها بماء وملح
وهيك تركتها حلوه وجاهزه للاستعمال خصوصا للحلويات
بانتضار رائيكم بطريقتي