مجتمع رجيمالاطباق المتنوعة

فراخ بالفريك من عند زهورة ( غير منقول )

فراخ بالفريك

فراخ بالفريك





http://files.mothhelah.com/img/rXg97231.gif

حبيباتى وحشتونى
واخيرا هعمل موضوع بعد غياب
اكلة روعة ان شاء الله تعجبكم وهى
فراخ بالفريك والبطاطس ( البطاطا )

وعملتهم اليوم وطلعت وااااااااااااااو تجنن وعجبت اولادى وزوجى كثير

وصورتل لعيونكم المقادير والخطوات والشرح
وبطريقة جديدة وهى ترتيب صورى على الفوتوشوب

نبدأ بالمقادير

فرخة متوسطة الحجم

بصلة كبيرة

طماطم مكعبات ولو عندك فلفل اخضر يبقى روعة

بطاطس حلقات رقيقة

فــريــــك

سمن

فلفل اسود ـ ملح ـ بهارات ـ كمون ـ زعتر جاف ـ شوية خل صغيرين





الـــــطريــقة


أول شئ طبعا نغسل الفرخة كويس جدا ثم
نخلط التوابل مع شوية خل صغيرين

نحاول نعزل الجلد من عند البطن بتبليل ايدك بالتوابل اللى مخلوطة بالخل علشان تكون سهلة

معاكى بالشكل دة





نتبلها بالتوابل اللى عندنا من تحت الجلد وفوقه



ونجهز الفريك بنقعه فى شوية ماء دافئ لمدة نصف ساعة علشان ينفش ولاياخذ وقت فى

السوا

الطريقة


نضع السمن ولما يسخن تضيفى البصل ونقلبه شوية حتى ياخذ اللون الذهبى

و تضيفى الطماطم والملح والتوابل اللى عندك

حتى تذبل الطماطم ونضيف عليهم الفريك ونتركه على نار هادئة حتى يتشرب من الخلطة

ويبدأ ينضج

نبدأ نحشى الفرخى

من الجزء اللى عزلتى الجلد فيه وكمان ضعى شوية من الحشو بداخل الفرخة حتى تمتلئ

بالفريك اللى عملتيه



نبدا نجهز الصينية ونبطنها بحلقات البطاطس ( البطاطا ) وشوية مكعبات طماطم وملح وفلفل وشوية كمون

ونبقى جهزنا صينيتنا ونضع الفرخة على البطاطس اللى فرشتى بها الصينية

وكدة تبقى جاهز وطبعا الفرن ساخن وجاهز علشان تستوى بسرعة



وعلى الفرن طبعا

وآدى فرختنا الطعمة بعد ما استوت

وتبقى جاهزة للتقديم
وبألف هنا ياقمرات





نسيت اصور السلطة جبتلكم صورة من النت قريبة من اللى عملتها
معلش بقى الزهايمر عامل عمايله











الفرخة كلها الي
لاني الرد الاول
تسلم ايدك ما شاء الله
منظرها شهي جوعني
يعطيكي العافية
تقييمي قبل ردي
تسلم ايديك زهورة شكلها كثير طيب
والف عافية عليكم
واحلى تقييم لعيونك ياقمر
ما شاء الله على ست غاردينيا جاية تلهف الفرخة

و انا رحت فين ؟؟؟

http://www.rjeem.com/up/images/40pxf9z95x0k4mmou6pp.jpg

تسلمي يا قمر
و مبرووووووك الوسام يا ست الستات
نورينا بطبخاتك الجنان
لو سمحت تم نقل الموضوع للحوم
ما شاء الله عليها فرخة سمينة لازم تشرفنا في اللحوم هههههه
تقبلي تقييمي
يسلموووووووووو حبيبتي
يعطيك العافيه منوره يا قمر وفي انتظار طبخاتك احلى تقييم
1 2