الفتة على طريقتى الخاصة
مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت :
سحر هنو
-
بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طريقتى الخاصة فى عمل الفتة

المقادير : كيلو لحمةضانى مسلوق
4 - كوب شوربة
2- كوب ارز ابيض مطهى
6 فصوص ثوم يدق بقليل من الملح
ثم يحمر فى السمن ثم يصب علية الشوربة
ونضع عليهم 2- ملعقة من الخل

نجيب -2 -من الرقاق
ونكسرة قطع صغيرة ونضعة فى صينية وندخلة

الفرن ونتركة حد ينشف ثم نضع علية - 3 -ملاعق سمنة سايحة
ونرجع الصينية فى الفرن ونتركة مع التقليب بين الحين والحين
حتى يحمر لونة ويصبح ذهبى محمر ثم نخرجة ونصب علية نصف كمية
خليط التوم والخل والشوربة ويكونوا سخنين ونضع الصينية على النار بضع دقائق
يغلى فيها الرقاق حتى يستوى ثم ننقل الرقاق فى طبق التقديم ونفرش طبقة من الارز

الابيض على وجة الرقاق ثم نوزع ما تبقى من كمية خليط التوم والخل والشوربة
وترص اللحمة على حواف الطبق

بالهنا والشفا اية رايكم فى طعمها يجنن مش كدة

دة طريقتى بس الصور ملطوشة


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طريقتى الخاصة فى عمل الفتة

المقادير : كيلو لحمةضانى مسلوق
4 - كوب شوربة
2- كوب ارز ابيض مطهى
6 فصوص ثوم يدق بقليل من الملح
ثم يحمر فى السمن ثم يصب علية الشوربة
ونضع عليهم 2- ملعقة من الخل

نجيب -2 -من الرقاق
ونكسرة قطع صغيرة ونضعة فى صينية وندخلة

الفرن ونتركة حد ينشف ثم نضع علية - 3 -ملاعق سمنة سايحة
ونرجع الصينية فى الفرن ونتركة مع التقليب بين الحين والحين
حتى يحمر لونة ويصبح ذهبى محمر ثم نخرجة ونصب علية نصف كمية
خليط التوم والخل والشوربة ويكونوا سخنين ونضع الصينية على النار بضع دقائق
يغلى فيها الرقاق حتى يستوى ثم ننقل الرقاق فى طبق التقديم ونفرش طبقة من الارز

الابيض على وجة الرقاق ثم نوزع ما تبقى من كمية خليط التوم والخل والشوربة
وترص اللحمة على حواف الطبق

بالهنا والشفا اية رايكم فى طعمها يجنن مش كدة

دة طريقتى بس الصور ملطوشة
