مجتمع رجيم

العودة   مجتمع رجيم > ازياء موضه جمال ديكور طبخ > الاطباق المتنوعة

الاطباق المتنوعة (يُمنع المنقول) السلطات، المقبلات، اطباق رئيسية، شوربات ، أطباق مصورة

إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 03-24-2009, 08:25 PM   #25
وردة ذهبية
 
تاريخ التسجيل: Mar 2008
الدولة: مصرية مقيمة بأمريكا
المشاركات: 505
رد: وصفات برنامج من كل بلد أكلة



اسباجتى يونانى بالبشاميل
1/2 ك مكرونة اسباجتى مسلوقة – لحمة معصجة بالصلصة ( 1/4 ك لحمة مفرومة – بصلة مفرومة – فص ثوم مهروس – 1/2 كوب صلصة طماطم – ملح وفلفل ) بشاميل ( 2 م سمنة – 2 م دقيق – 2 ونص كوب حليب) جبنة مبشورة
الطريقة
ندهن صينية بالذيت ثم نضع طبقة مكرونة ثم نضع عليها شوية بشاميل ثم نضع طبقة اللحمة المعصجة ثم نضع طبقة مكرونة ثم نضع طبقة بشاميل تغطى وش الصينية ثم نضع طبقة من الجبنة المبشورة وندخلها الفرن لحد ماتسوى ووشها يحمر

صيادية سمك لبنانى
1/2 ك سمك فيلية هامور ملح وفلفل – كمون زيت زيتون – عصير ليمون – 2 فص ثوم مهروس
**ارز السمك ..2 كوب ارز – 3 كوب ماء ساخن – 3 م زيت زرة ملح وفلفل – كمون – 1/2 ك بصل محمر غامق – لوز محمر
الطريقة
نتبل السمك ملح وفلفل و كمون والثوم والليمون وبعدين نشوحه فى الذيت ثم نضعه فى صينية وندخله الفرن يستوى. فى حله نضع البصل المحمر و الارز والملح والفلفل والكمون ونقلبهم كويس ثم نضع الماء ونغطيه ونسوية عادى ثم نضع الارز فى طبق التقديم ونرصص السمك عليه ثم نضع اللوز المحمر ويقدم مع سلطة الطحينة

سلطة ريتا الهندية
3 كوب زبادى – خيارة مقطعه صغير – ثمرة فلفل رومى احمر مقطعه صغير فص ثوم – م ص بقدونس – ملح – شطة – كمون –
الطريقة
اضع الذبادى فى طبق وعلية الخيار والثوم والفلفل والبصل والبقدونس والملح والشطة ونخلطهم مع بعض ونضعهم فى طبق التقديم

صينية بطاطس
1/2 ك بطاطس – فلفل رومى احمر – 2 بصلة جوانح – 2 ثمرة طماطم – 2 فص ثوم مفروم – صلصة طماطم – ملح وفلفل – كركم – 2 م زيت
الطريقة
نقطع البطاطس والبصل والفلفل والطماطم كله اصابع تخينة بالطول اضع كل المكونات فى صينية وتوم وملح وكركم(مزاب فى معلقتين ماء ) والصلصة واضع ماء ثم اقلبهم كلهم على بعض ثم نضع الصينية فى الفرن
لحد ماتستوى

خبز التوست
كيلو دقيق 80 جم سكر 15 جم خميرة 20 جم ملح 10 محسن خبز 100 زبدة 50 جم لبن بودرة 550 ماء بارد حسب حاجه العجينه
الطريقة :
نضع كيلو الدقيق فى الماكينه والسكر والخميرة والمحسن واللبن البودر والزبدة والماء ونعجن على سرعه اولى ولمده 3 دقائق وبعدين على سرعة ثانية لمدة 4 دقائق ونضع الملح ( عشان العجينة ما تعملشي عرق) ونعجن لغايه ما العجينة تصبح كتله واحدة وتنفصل عن وعاء الخلط ونتركها ترتاح لمدة 10 دقائق ونشكلها فى قالب التوست ونتركها تخمر 45 دقيقة ثم تخبز على درجه حرارة 190 ساعه ونصف .

خبز الكيزر
كيلو دقيق 30 جم سكر 20 ملح 200 جم زبدة 10 محسن خبز 4 بيضات 50 لبن بودرة 250 ماء بارد سمسم للتزين بيض مضروب بشويه صغيره وسكر للوجه .
الطريقة
نضع الدقيق والسكر والملح والزبدة والخميرة والمحسن واللبن البودرة فى الماكينه ونخلط الخليط دقايق صغيرة ثم نضيف البيض والماء 3 دقائق على سرعه اولى ثم 4 دقائق على سرعه ثانيه لحد ما تلم العجينه وتنفصل عن وعاء الخلط ونتركها ترتاح 10 دقائق بعدها نشكلها برجر (حجم القطعه حوالى 100 )او بيتى بان (حجم القطعه 40 جرام) ونتركها تخمر ثم تخبز على حرارة 190 درجه حتى تنضج .

الفرينش باجيت
كيلو دقيق 1 محسن خبز 20 جم ملح 10 جم خميرة 550 ماء 20 جم زيت
الطريقه :
نضع كيلو الدقيق فى الماكينه ومعاه المحسن والخميرة والزيت ثم الماء 3 دقائق على سرعه 1 ثم 4 دقائق على سرعه 2 ثم نضيف الملح اثناء الخلط على سرعه 2 وتعجن لحد ما العجينه تنفصل عن جدار الوعاء ونتركها ترتاح 10 دقائق ثم نشكلها على هيئه رغيف طويل (وزن القطعه 35 جم) الرغيف الصغير (حجمه 25 جم) نتركها ترتاح لمدة 10 دقائق اخرى ثم نضغط عليها ونشكلها رغيف رغيف الباجيت الطويل ونتترك لتخمر لمدة ساعتين بعد التخمير نحضر سكين حاد ونعمل خطوط مائيله بسرعه جدا وبدون ضغط على العجين لكى لا يخرج منها هواء التخمير ويرش بالسمسم حسب الرغبه ثم تخبز على درجه حرارة 190 لمدة 20 دقيقة فيصبح مقرمش من برا وطرى وحلو من جوا .

خبز الفوكاشيا (خبز ايطالى)
كيلو دقيق 15 جم سكر 100 جم زيت زيتون 20 جم ملح 30 جم خميرة 30 جم زعتر (اوريجانو) طماطم مجففه بصل جبنه زيتون اسود أو اخضر .

الطريقة :
نضع الدقيق والسكر والزيت والخميرة والملح ونصف الزعتر والماء والبصل والجبنه والزيتون ان وجد على سرعه اولى ثم على سرعه ثانيه وتعجن لحد ما تنفصل عن جدار الوعاء ثم تترك لترتاح 10 دقائق ثم نشكلها اما شكل دائرة فى صينيه مدهونة زيت زيتون او مثلثات او مربعات ونرش على وجهها زيت زيتون ونضه قليل من الزعتر المتبقى ثم الطماطم المجففه وتترك لتخمر ثم تخبز على درجة حرارة 190 لمدة 25 دقيقة .

خبز الراى (لوف)
نصف كيلو دقيق ابيض نصف كيلو دقيق بنى (راى) 0 1جم خميرة 15 محسن خبز 550 ماء بارد .
الطريقة
نضع الدقيق البنى والابيض والخميرة والمحسن ونخلطهم شويه ثم ننزل عليهم بالماء حسب حاجه العجينه وتترك لترتاح 10 دقائق ثم نشكلها على هيئة بيضاويه (حجم القطعة 750 جم) وونعمل خط بالسكين الحاد فى الوسط فى وسط الرغيف ووتترك لتخمر ثم تخبز على درجه حرارة 190 لمدة 45 دقيقة .



[bor=FF0000]
تم بحمد الله
[/bor]
__________________




Blue Rose غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 03-25-2009, 01:44 AM   #26
رحيق الوردات مشرفة سابقة لها عبير الورد
 
تاريخ التسجيل: Jun 2007
الدولة: مصريه من القاهرة
المشاركات: 12,042
افتراضي رد: وصفات برنامج من كل بلد أكلة

تسلمى وشكرا لكى على الوصفات
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .
__________________



سمرا مصر غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 03-25-2009, 01:56 AM   #27
رحيق الوردات مشرفة سابقة لها عبير الورد
 
تاريخ التسجيل: Mar 2008
الدولة: مصر
المشاركات: 3,999
افتراضي رد: وصفات برنامج من كل بلد أكلة

[frame="1 70"]
تسلمى حبيبتى موضوعك يستاهل التثبيت
[/frame]
__________________




عين التسنيم غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 03-25-2009, 06:57 PM   #28
وردة ذهبية
 
تاريخ التسجيل: Mar 2008
الدولة: مصرية مقيمة بأمريكا
المشاركات: 505
رد: وصفات برنامج من كل بلد أكلة

[gdwl]بنت الإسكندرية سمرا مصر عين التسنيم[/gdwl]
تسلموا على مروركم العطر

و ألف شكر على تثبيت الموضوع
:4e5dd44a:
__________________





التعديل الأخير تم بواسطة Blue Rose ; 03-25-2009 الساعة 11:12 PM
Blue Rose غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 04-09-2009, 09:18 AM   #29
وردة فعالة
 
تاريخ التسجيل: Mar 2009
الدولة: الوطن العربي
المشاركات: 37
رد: وصفات برنامج من كل بلد أكلة

ربنا يوفقك علي المجهود الرائع وربنا يحقق لك امانيك
__________________
رب اغفر لي ولوالدي يوم يقوم الحساب رب اغفر للمؤمنين والمؤمنات الاحياء منهم والاموات


نفسي اخس غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 04-09-2009, 09:58 AM   #30
:: وردة ماسية ::
 
تاريخ التسجيل: Jan 2009
الدولة: مصر ام الدنيا
المشاركات: 1,154
افتراضي رد: وصفات برنامج من كل بلد أكلة

__________________

السبت 29/6/2013


السبت 22/6/2013
oollaa غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

كلمات ذات علاقة
أكلة , بلد , برنامج , وصفات , كل

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
وصفات سهله لبشرة جميله وناعمة,وصفات للعناية بالبشرة ماسكات طبيعية لتقشير البشره Hayat Rjeem الموضوعات المميزه فى المكياج والعناية بالشعر و الجسم 7 08-28-2013 01:19 PM
أقنعة للبشرة الجافّة و الدهنيّة ، وصفات للعناية بالشّعر 2013 ، وصفات رائعة سهلة و مجرّبة ، أقنعة و وصفات تهمّ المرأة للعناية بالشعر و البشرة 2013 ! Sãmð الموضوعات المميزه فى المكياج والعناية بالشعر و الجسم 13 08-26-2013 05:20 PM
وصفات لتغذية الشعر وصفات مميزة للعناية بالشعر مآيشبهوني .. العناية بالشعر و قصات الشعر تسريحات جديدة 6 12-04-2012 01:22 PM
من كل بلد أكلة دينا الغزاوية الاطباق المتنوعة 6 07-08-2012 06:01 PM
ملف بأشهي وصفات الفطور(وصفات سهله وخفيفه) جوري الاسلام80 الاطباق المتنوعة 32 05-23-2010 09:31 PM


الساعة الآن 07:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0