كيكه الجيلي وكيكه الكريم كراميل .. لسما الابداع

مجتمع رجيم / ركن الحلويات
كتبت : غدور
-
الابداع offey11gijpjwxyd45ml




الابداع soxqx1jvnzui4clp0kk6
ياهلا بأحلي بنات
اليوم راح اقدم لكم نوعين مختلفين من الكيك لمحبي التجديد
وصدقوني يابنات النوعين بشهاده الجميع كان طعمهم رائع
انا عملتهم مره لاختي ومره لوالدتي ومره لخالتي ومره لخالتي التانيه ومره لي في البيت
وفي كل مره كان الطعم والشكل بيعجب الجميع وماكانوا بيخلوني انزل الا لما اكتب لهم المقادير
وانا طبعا مابحفظ مقادير اي شئ فكنت بأعطيهم الورقه اللي كنت بغش منها في المطبخ
ولنبدأ بأول نوع

كيكه الجيلي والفراوله

طبعا انا ماحطيت فيها اي فراوله لاني وقت ماكنت بعملها ماكنت لاقيه فراوله في السوق ابدا
بس الان سامعه ان الفراوله بدأت تهل
اوعدكم اني راح اشتريها واعملها لكم تاني واحط الفراوله
بس انا حابه الحق الحمله قبل ماتخلص فأعذروني اني هقدمها لكم اليوم بلا فراوله

المقادير

الابداع 7c3qfglwhd9hjf8u4ph3

كوب عصير فراوله متصفي
اذا لم يتوفر فالبديل
كوب عصير فراوله صناعي
اوكوب عصير فراوله بالحليب جهينه او اي نوع
انا جربت هذه البدائل وطلع الطعم رائع برضه خاصه بأستخدام الفراوله بالحليب
انا مصوره لكم البدائل لاني مالقيت فراوله طبيعيه كما ذكرت لكم
نصف كوب زيت
كوب الاربع سكر
2ملعقه كبيره جيلي فراوله
2 بيضه
كوب ونصف دقيق
4 ملاعق كبيره لبن بودر
نصف ملعقه صغيره فانيليا
ملعقه كبيره بيكنج بودر
الطريقه
1- نبدأ بأشعال الفرن لتسخينه وتبطين صينيه صغيره قطرها حوالي 18 سم بالسمن ثم بالدقيق ويفضل ان تكون صينيه تفتح من الجنب
يلاحظ ان هذه المقادير لعمل صينيه صغيره لو حبيتي تزيدي ضاعفي الكميه
2-في الخلاط الكاس نضع عصير الفراوله والسكر والفانيليا وملعقتين الجيلي واللبن البودره ونضربهم جيدا ثم نضع الزيت ونكمل الضرب لمده خمس دقائق
3-نأخذ من هذا الخليط مقدار كوب ونضعه في الثلاجه
الابداع q8kcrmg071x4uu5p6ihp
4-ثم نضع البيض علي باقي المكونات بالخلاط ونستمر بالضرب بعدها يصب المزيج في اناء ويوضع فوقه الدقيق المنخول مع البيكنج بودر بالتدريج مع التقليب المستمر في اتجاه واحد
الابداع ut76whj9n98w8ctv0ss4
5-بعدها يصب الخليط في الصينيه وعلي الفرن بدرجه حراره متوسطه وطبعا لانفتح عليها اول ربع ساعه
وبعدها نختبر نضجها بسكين نضعه بداخلها فأن خرج نظيف فتلك علامه نضج الكيكه
هي مش بتاخد وقت طويل في الفرن لان الكميه صغيره
الابداع 7kmokh2xc9v9s6m8j0he
6- بعد نضجها نخرجها من الفرن ونتركها في صينيتها حتي تبرد تماما
بعدها نصب فوقها مزيج الكوب اللي حجزناه بالثلاجه
والمفروض ان نقطع انصاف من الفراوله ونرصها فوق المزيج
ثم ندخلهم الفريزر لبعض الوقت
الابداع e1n2l5jjtcusehhjwg.j
7-في هذه الاثناء نحضر باقي باكو الجيلي وندوبه في نصف كوب ماء مغلي علي النار ثم نرفعه من علي النار ونضع فوقه كوب الا ربع ماء بارد ونتركه قليلا حتي يبرد تماما
الجيلي هنا لونه غير شفاف كلون الجيلي المعتاد لاني عملته بعصير فراوله بدل الماء طعمه بيكون احلي مع ان شكله بيكون مش شفاف كما بالصوره
وطبعا لاني مش مقطعه فراوله تحته فمهمنيش انه يطلع شفاف لكن لو هتعمليه بالفراوله اعملي الجيلي بالماء عشان يكون شفاف والفراوله تظهر من تحته بيكون شكلها شيك جدا
8-بعد تماسك الطبقه الاولي نخرج الكيك من الفريزر ونصب فوقه الجيلي وندخله تاني الفريزر حتي يتماسك الجيلي ثم تقطع وتقدم بارده
الابداع m4948a4a41mpu9hc39i8
ممكن استبدال الفراوله وعصيرها والجيلي بأي نوع فاكهه انت بتحبيه وتطبقي الوصفه بنفس الطريقه
الابداع nml3e5bm78f3nmpyd7.j



الابداع e2zd9gcqiljtw26smgup


الابداع oq2rqshfc93teniv4jj5

الابداع pmqykxp78qvv41deukn.


ايه رأيكم
يارب تعجبكم
وطبعا انا لسه مخلصتش هقدم لكم كيكه الكريم كراميل
او قدره قادر
انا عارفه ان في اكتر من اخت قدمتها في المنتدي منهم هني وام عمر وتوته
جزاهم الله خير
بس انا هقدمها لكم بمقادير مختلفه
ودي صورتها
الابداع 2xrtck6egqcy4sqd33f.

ودي مقاديرها
للكراميل
تلتين كوب سكر
للكريم

الابداع w3vg5q68ujhy5h3h20.j


2 بيضه
كوب لبن
نصف كوب سكر
كيس فانيليا

للكيكه
الابداع pu83xt6gdltygv0hapva

2بيضه
ثلاث ارباع كوب زيت(انا هنا حطيت زيت علي ملعقه سمن بس هي بالزيت بس رائعه)
ثلاث ارباع كوب لبن
نصف كوب سكر
كوب وربع دقيق
ممكن نخلي كوب دقيق وربع كوب كاكاو لو حابينها بالكاكاو
2ملعقه كبيره بيكنج بودر
الطريقه


1- طبعا في البدايه هنشفل الفرن ونتركه يسخن ثم في صينيه قطرها حوالي 22 سم او 20 سم هنضع تلتين كوب السكر ونضعها علي النار ونستمر في التقليب حتي يدوب السكر ويبدأ يعطي لون الكراميل
الابداع d3qbegwe0jj41n4dyhpi

الابداع sz68p5p9wkq13nd1lsap



2- نرفعها من علي النارونحاول فرد الكراميل فيها بالتساوي ونتركها تبرد لحين اعداد الكريم بضرب كل مكوناته في كاس الخلاط جيدا ثم نصبه فوق الكراميل بعد مايبرد

الابداع 3ocdply486yp913v0me.


3-نتركهم جانبا لحين اعداد الكيك هنضرب البيض واللبن والسكر والزيت في الخلاط
الابداع ifcvy3bmg3kga6nl7l1.

4- هنضيف الدقيق المنخول مع البيكنج بودر عليهم بالتدريج ونقلب في اتجاه واحد

الابداع yh35yc43i3x8sj8zqzj.


5- ثم نصب الخليط في الصينيه فوق الكراميل والكريم بدون تقليب او تحريك للصينيه نصب الكيك في المنتصف فقط

الابداع 4m0cqdnkn8l6qxzc5ub.



6- في هذه الاثناء هنجيب صينيه قطرها اكبر نملأها بالماء بأرتفاع 2 سم ونتركها علي النار حتي يغلي الماء
وبحرص نضع صينيه الكيكه فيها ونحرص ان لايكون الماء كتير بدرجه تجعل الكيك مائل داخل الصينيه ثم نضعها في الفرن
الابداع 2dendg59cn1l893rcf2b

ولانفتح قبل مرور ربع ساعه بعدها نختبر نضج الكيكه بالسكين
عند تمام نضجها وخروج السكين نظيف هنلاحظ ان الكريم اختفي تحت الكيك نتركها تبرد في الثلاجه الابداع d3md7jwn8nr1cw0yoiqc



وقبل تقديمها نحرك الصينيه علي النار قليلا حتي يذوب الكراميل ثم نقلبها ليصبح طبقه الكراميل بالاعلي والكيك بالاسفل ووتقطع وتقدم بارده الابداع rh663amc5dwpxa5nr0pg

ايه رأيكم اتمني تعجبكم وتجربوها
لان طعمها فعلا رائع وتجديد جميل عن شكل الكيك المعتاد
دمتم لي بصحه وخير
ولاتنسوني من صالح الدعوااااات
الابداع 000021541.gif


كتبت : habibat zaujaha
-
تسلم الايادى غدور
حلويات بتشهى وشكلها رووووعة
واكيد الطعم يمى
سلمت الانامل الى سوت وتعبت وطبخت وجهزت اجمل الاطباق
وصحة وهناء على قلبوكم
كتبت : ولا احلى
-
غدورة

صباح الفل يا قمر

احلى كيك من احلى غدورة تسلم ايدك ياغالية

عجبونى جدا

وانا اخدت اللى بالكريم كراميل لأنى هاجربه الأول ان شاء الله


تقبلى مرورى تقيمى
كتبت : غدور
-
حبيبه ياقمر
نورتي بمرورك الجميل
جزاك الله خيرا علي المرور الطيب

ولااحلي ياسكره
صباحك انت اللي فل
استني شويه وهنزل لك الطريقه وجربيها بجد روعه
كتبت : وفآء.
-
سلمت يداك حبيبتي

وانا بنتظار المقادير
كتبت : Coeur de Rjeem
-
ماشاء الله عليك غدوورتي
تسلم ايادي اختي العزيزه وحبيبتي
اليوم راح اخدك انتي والكيك لانك وحشاني ولاني جعانه تستاهلي احلى تقييم
الصفحات 1 2  3 

التالي

حلى من يديني وحصرررررري ولذيذ مممممميز

السابق

حلي الاريو الذيذ

كلمات ذات علاقة
لسما , الابداع , الدجآج , الكريم , وكيكه , كيكه , كراميل