حواوشى أسكندرانى وفطيره السبانخ وبطاطس بالجبنة
مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت :
زهره الاسلام
-

امس قمت بعمل حواوشى اسكندرانى وفطيره السبانج

اولا العجينة
المكونات
كيلوا دقيق
2 ملعقة خميره
1 ملعقة سكر
1 معلقه صغيره ملح
2 كوب لبن
الطريقه
فى البدايه نذيب الخميره فى ماء دافىء ومعلقه السكر
نضع الدقيق عليه معلقه الملح وبعد ذلك نضع الخميره ونعجن ونضيف اللبن
هنا العجينه بعد العجن

وتركته يتخمر لمده ساعه لحد ما العجينه تضاعفت

نحضر تتبيله اللحم المفروم وهى عباره عن
كيلوا الا ربع لحم مفروم
2 بصل كبير مفروم
2 ثمره طماطم مقطعه
3 ثمرات فلفل رومى مبشور
فلفل حار حسب الرغبه
ملح , بهارات , فلفل اسمر , كمون , قرفه



نقسم العجينه لكور صغير متساويه
نفرد العجينه ونضع عليها اللحم ونترك الاطراف فارغه

نفرد عجينه اخرى ونضعها عليها ونغلق الاطراف ونضع عليها زيت


وبعد ذلك نخرم الخبز من الاعلى بشوكه حتى لا ينتفخ الجزء العلوى
ونضعه فى الفرن فى الرف المتوسط وعندما نخرجه نضعه فى كيس علشان ما ينشفش من الهواء
وهنا فى النهايه



ثانيا فطيره السبانخ
المكونات
لصينيه متوسطه
نصف كيلوا سبانخ مغسوله ومتقطعه
زبده
2 فص ثوم
كوب جبنه رومى مبشور
2 بيضه
نصف كوب كريمه ( لم تتوافر عندى فاستخدمت لبن )
ملح , فلفل اسمر , زعتر
الطريقه
بنفس العجينه نفردها ونضعها فى الصينيه ونرفع حوافها لاعلى لان السبانخ حيكون فيها سوائل فلا تخرج من اطراف العجينه
ونخرم العجينه بالشوكه حتى لا تنتفخ

بعد ذلك نحضر السبانخ
نحضر فصين ثوم مدقوقين ونحمرهم فى زبده كثيره لمده دقيقه

بعد ذلك نضع السبانخ ولا نتركها كثيرا والماء ان كان كثير فيها تخلصى من جزء منه ثم أطفىء النار

بعد ذلك نحضر البيضتين ونخفقهم جيدا
ثم نضع اللبن ثم كوب الجبن ونترك جزء من الجبن ونضيف الملح والفلفل والزعتر ونستمر بالخفق

بعد ذلك نضع السبانخ عليهم

بعد ذلك نضع السبانخ على العجين ونضع باقى الجبن عليها



ثالثا البطاطس بالجبن
هى مقبلات طعمها راااائع ان شاء الله تعجبكم
المكونات
3 ثمرات بطاطس مقطعه شرائح سمكها متوسط مسلوقه
جبن رومى مبشور
ملح , فلفل اسمر , زعتر , كركم
شرائح لحم مدخن ( استبدلتها بالبسطرمه ويمكن استخدام اى لحوم مدخنه )
زيت وزبده للقلى
الطريقه
اولا نحضر البطاطس المسلوق

نضع عليه كل البهارات والملح

نقلب جيدا ثم نبدء بقليه فى الزيت ومعلقه زبده الى ان يصير لونه ذهبى

نرصه فى صينيه

نضع الجبن المبشور وقطع من البسطرمه

ثم نضع بطاطس وبسطرمه وجبن مره اخرى

ثم ندخل الصينيه الفرن من اسفل لمده دقائق معدوده الى ان يذوب الجبن وتخرج فورا
وهنا فى النهايه

يا رب تكون الاكله عجبتكم :)
