وصفات برنامج من كل بلد أكلة

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : Blue Rose
-
[bor=ff0033]جزا الله خيرا الأخت التي قامت بكتابة كل وصفات البرنامج[/bor]


من كل بلد أكلة


بوم الا كريم (بطاطس بالكريمة)
نص كيلو بطاطس - نص كيلو حليب - 2 صفار بيضة - معلقة كبيرة زبدة - فص ثوم مهروس - بصلة مبشورة - نص كوب كريمة لبانى - ملح - فلفل - جبنو مبشورة
الطريقة:
اقشر البطاطس واقطعها حلقات رفيعة اتخن من الشيبس حاجة بسيطة فى طبق فرن اضع الزبدة كلها فى الصينية وارصص شرائح البطاطس. ارش على الوش الثوم والبصلة والملح والفلفل . اصب نص كمية الحليب على البطاطس ثم اضع صفار البيض على باقى كمية الحليب واخلطهم مع بعض ثم اضع عليهم الكريمة اللبانى واخلط تانى كويس ثم اصبهم على الصينية وارش الوجه كله بالجبنة المبشورة . ادخل الصينية الفرن على الرف اللى تحت علشان تغلى وتستوى وبالهنا والشفا

صينية الزرة الصفراء
4 وحدات (كيزان) زرة صفراء - طماطماية كبيرة - ملح- فلفل - فلفلة حمراء- جبنة اى نوع (شيدر او جودة الخ)- عيدان خشبية الخاصة بالشوى
اسلق الزرة صحيحة زى ماهى فى ماء وزرة ملح. اقطعها قطع متساوية ثم ارصصها واقفة فى الصينية .اقطع الطماطم شرائح واقطع الجبنة شرائح واقطع الفلفلة الحمراء شرائح. اضع فوق كل قطعه زرة شريحة طماطم وعليها شريحة جبنة وعليها شريحة فلفل ثم انغز داخل كل قطعة زرة العصاية (الخلة) الخشب .ادخل الصينية الفرن لحد ماتسيح الجبنة وبالهنا والشفا

اللازانيا
كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح- لحمة معصجة بالصلصة - بشاميل خفيف - جبنة مبشورة
الطريقة
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها وتحتها اثناء الفرد ثم اقطعها مربعات مثل شكل اللازانيا اللى بتشتريها ونسلقها فى ماء مغلى وبعد ماتطلعيها من ماء السلق تطلعيها فى طبق فية ماء مثلج ومكعبات ثلج . ابدء فى عمل صينية اللازانيا . اضع فى الصينية طبقة لازانيا وفوقها طبقة عصاج ثم طبقة جبنة ثم طبقة طبقة لازانيا ثم طبقة عصاج ثم بشاميل يغطى كل الصينية ثم طبقة جبنة وندخلها الفرن لمدة حوالى ربع ساعة وبالهنا والشفا

مكرونة بالسى فود
مكرونة فيونكات - جمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى - ثوم - ملح - فلفل- معلقتين زبدة - كمون - ليمون - حليب
الطريقة
(ملحوظة :ممكن تشتريها جاهزة )
اولا طريقة عمل المكرونة
كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس
ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها وتحتها اثناء الفرد .اقطع العجينة شرائح بالطول ثم بالعرض حتتكون عندك مستطيلات صغيرة . تاخدى كل مستطيل وتضغطى علية بصوابعك من النص حتتكون عندك شكل الفيونكة تضعيها فى الماء المغلى تتسلق وتستخدميها عادى مثل الجاهزة بالظبط . اضع فى المقلاية معلقتين زبدة واشوح فيها الثوم المهروس ثم اضع الجمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى والملح والكمون والفلفل واقلب فيهم كويس لمدة 10 دقايق ثم اضع المكرونة الفيونكة واقلب تقليبتين تلاتة ثم اضع نص كوب حليب او كريمة لبانى واقلب لحد ماتاخد غلوة او غلوتين وبالهنا والشفا

ريش ضانى بالبزنجان المتبل
750 جرام ريش ضانى (نقول كيلو مجتش على حتة )-بزنجانة رومى - جبنة مبشورة - بقسماط ناعم - كسبرة خضراء- بصلة - ثوم - حنزبيل -قرن فلفل حار (اختيارى)- معلقتين كبار زيت
اشوى البزنجانة اما بوضعها على عين البوتجاز لحد ماتطرى وتتشوى او بوضعها على صاج فى الفرن ثم اقشرها واهرسها بالشوكة . اتبل اللحمة بالملح والفلفل والزعتر وماء البصل فقط . اضع الزيت فى المقلاية وارصص الريش واقلبهم على الوشين لحد مايستووا ويحمروا . اشيل اللحمة من المقلاية واضع مكانها معلقة زيت واضع الثوم المهروس وقرن الفلفل الحار المهروس والبصل والجنزبيل وافلب ثم اضع البقسماط واقلب اقلب ثم اضع البزنجانة واقلب ثم اضع الملح والفلفل والكمون والزعتر واقلب اقلب ثم اضع الكسبرة الخضراء المخرطة واقلب لحد ماتلاقية اتجمع على بعض . احضر اى معلقة مدورة ولتكن المخصوصة بتاعة الايس كريم
واخد من الخليط بالمعلقة على هيئة كورة واضع كورة على كل قطعه لحمة واضع جبنة مبشورة فوق كل قطعه
وادخل الصينية الفلرن لحد الجبنة ماتسيح ولما نطلعها من الفرن نضع الصوص على الوش وبالهنا والشفا
الصوص ( اضع فى مقلاية على النار البصل والثوم والملح والفلفل والزعتر والطماطماية المخرطة وروز مارى
واقلبهم كويس ثم اضع شوية فى شوية ماء عليهم لحد ماتتسبك ومش حيقل الوقت عن من ربع لنص ساعة لحد ماتكون جاهزة

مكس جريل سى فود
جمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى - كفتة جمبرى - ملح - فلفل- كمون - بصل مبشور تماما - طماطماية كبيرة مبشورة -ليمون - ثوم مهروس
الطريقة
اولا كفتة الجمبرى
نجيب الجمبرى الصغير خالص ونقشرة ونقطعه بالسكينة صغير قوى ثم نضع علية ملح وفلفل وكمون وليمون وثوم ونتبله كويس وبعدين نجيب كبشة دقيق نعجن بيها الجمبرى لحد ما يمسك نفسه . نعمله صوابع ونحمرها او بعد مانعملها صوابع نشويها على الشواية مع البحريات اللى عندنا
نتبل الجمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى بالبصل والكمون والملح والفلفل وعصير الليمون والطماطم والثوم ونخلطهم بأيدنا كويس وبعدين نرصصهم على الشواية الفحم لحد مايتشووا
ملحوظة: تاللى معندهاش شواية بالفحم ممكن تجيب مقلاية كبيرة وتضع فيها شوية زيت صغيرين وتشوح كل البحريات فيها وبعدين تولع فحمة وتحطها فى منتصف البحريات وتغطيها علشان ياخد طعم الشوى

الطماطم الكونكاسية (البيورية )
طماطم - ماء مغلى
الطريقة
اعملى بالسكينة شق فى الطمطماية ( قطع ). اغلى الماء على النار واول مايبقى فى تمام الغليان .ضعى الطماطم المشقوقة فى الماء وعدى 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 وخلالالاص. تروحى شايلة الطماطم من الماء وقشريها يعنى شيلى القشرة الرفيعه وبعدين تقطعيها او تخرطيها او تهرسيها وتستخدميها .
ملحوظة: لما انزل اكلات واقول طماطم بيورية يبقى قصدى هى دى تمام؟؟؟؟
كتبت : Blue Rose
-

شيرى كونكار
3 أنواع فاصوليا (200 ج بيضاء و200 ج حمراء و200 ج سوداء) - 3 بصلات - طماطم بيورية - ثوم - 200 ج عصاج (ربع كيلو) - 2 فلفلة حار- هوت صوص - زيت
الطريقة
نخرط البصل صغير . نضع معلقتين زيت فى مقلاية واشوح فيهم البصل و الثوم لحد ما يدبلوا ثم اضع الطماطم البيورية ونص معلقة صلصة حارة (هوت صوص ) واقلب تقليبتين لمدة 5 دقايق ثم اضع اللحمة المفرومة واقلب اقلب مع الملح والفلفل ثم اضع الفاصوليا مع شوية شوية ماء لحد ما كله يستوى ويغرف فى الطبق
ملحوظة /اذا لم تجدى اى نوع من انواع الفاصوليا ممكن تستعيضى عنها بذرة صفراء.

فراخ مكسيكانو
نص كيلو صدور فراخ - طماطم بيورية - فلفلة حمراء - فلفلة صفراء - فلفلة خضراء -3 بصلات - فصين ثوم - حزمة كسبرة خضراء - هوت صوص - ملح وفلفل
الطريقة
اتبل الفراخ بالملح والفلفل والهوت صوص ثم اقطعها شرائح بالعرض .اضع معلقتين زيت فى مقلاية واشوح فيها الفراخ لحد ماتصفر حوالى 10 دقائق حتكون نص سوى وبعدين تشيليها من المقلاية وفى الطاسة مكان الفراخ تزودى بس معلقة زيت ثم نضع البصل المخرط والثوم لحد ما يدبلوا خالص ثم اضع الطماطم البيورية تقليبة واحدة ثم اضع الصلصة تقليبة واحدة ثم اضع الفلفل الملون المخرط صغير واقلب تقليبتين ثم اضع الكسيرة الخضراء( مخرطة بالسكينة) تقليبة واتركهم على النار حوالى 5 دقائق وادخله الفرن شوية حوالى 10 دقائق
ملحوظة / ممكن تتعمل باللحمة البتلو .

الفطير المشلتت
500 جرام دقيق - 200 جرام زبدة طرية - 250 جرام ماء - 10 جرام ملح-30 جرام سكر - 10 جرام حليب ( بودرة )-100 جرام فرش كريم
الطريقة
فى العجانة اضع الدقيق و السكر و الحليب البودرة والملح وانزل بالماء شوية شوية والخلاط شغال لحد ماتتكون عجينة(حوالى 5 دقائق ) ثم اخذ العجينة واضعها فى كيس نايلون تستريح لمدة نصف ساعة. نرش الترابيزة كويس قوى بالدقيق ونفرد العجينة بالنشابة لحد ما تبقى رفيعه خااالص . اجيب الزبدة وبالسكينة اغطى بيها كل العجينة كويس قوى ثم ابدء ابرمها (الفها ) زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة والفها مثل الكرة داير مايدور وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة واتركها نص ساعة تستريح شوية وبعدين ادهن وشها كله كويس جدا بالقشطة وزرة ملح وادخلها الفرن من 1/3 الى 1/2 ساعه

شيتوس
عيش لبنانى او مكسيكى او شامى عادى او رقاق طرى -2 طماطماية بيورية - 200 جرام رومى مدخن (ممكن صدور فراخ)- 200 جرام جبنة اى نوع رومى او جودة او شيدر - بصلة صغيرة - ملح وفلفل - قرن فلفل حار
الطريقة
ادهن الخبز من برة بأيدى مسحة خفيفة زيت زيتون. اقطع الجبنة مربعات صغيرة. اقطع الرومى او الفراخ مربعات صغيرة (لو استعملتى الفراخ تكون مسلوقة). اضع معلقتين زيت على النار واشوح فيه البصلة المخرطة
وقرن الفلفل الحار والطماطم البيورية والملح والفلفل واتركها دقايق لحد ما الطماطم تستوى . اضع الرغبف امامى وادهنه بأيدى زيت زيتون وارش علية بالمعلقة من الخلطة ورشة مكعبات ديك رومى ورشة مكعبات جبنة ثم ابرم السندوتش زى سندوتش الشاورما (اللى بنشترية)وخلى بالك وانتى بتلفيه تبقى تقفلية من الجناب .اضع فى مقلاية زيت خفيف جدا وارصص فية السندوتشات جنب بعض وادخلها الفرن لحد ماتنشف شوية ولما تطلع اقطعها بالسكينة بالورب لتعطى شكل شهى عند الاكل والتقديم وبالهنا والشفا

كشك ألمظ
3 كوب شوربة دجاج(مرقة) - 4 كوب ذبادى - فص ثوم- 4 معالق دقيق- تقلية
الطريقة
نضع الشوربة على انار مع فص ثوم مهروس تغلى كويس قوى على النار. اضع الدقيق على الذبادى واخلطهم كويس قوى بالمضرب السلك اليدوى. ننزل بخليط الذبادى فى الشوربة واحدة واحدة مع التقليب يأيدنا الثانية كويس قوى وبسرعة علشان ميكلكعش منك وقلبية يادوب دقيقتين وتطفى النار وتصبية فى سرفيس التقديم وتضعى التقلية على الوش وبالهنا والشفا
التقلية : بصلة كبيرة قطعيها صغير وشوحيها فى الزيت لحد مالونها يبقى ذهبى غامق وتستخدم .
ملحوظة :اذا كان الكشك تخين ذودى شوية شوربة واذا كان الكشك خفيف ذودى معلقة دقيق
ملحوظة قالها الشيف ان دايما لكل كوب ذبادى معلقة كبيرة دقيق
ملحوظة: احب اقولك حاجة عن طريقتى فى الكشك وبتطلع طعمها جميل جدا قبل ماتطفى النار ضعى معلقتين كبار من التقلية فى الكشك نفسة وقلبية و بعد ماتطفى النارعلى الكشك تعصرى نص ليمونة وتقلبيه ثم تغرفى الكشك فى السرفيس .

شاورما تركى
كيلو لحمة ( يفضل من عرق الفيلية او من وش الفخدة ) - 150 ج لية ضانى -2بصلة مفرومة - معلقة صغيرة ثوم - بهارات - معلقة متوسطة زعتر -نص فنجان خل -عيش شامى - ملح - فلفل
الطريقة
نقطع اللية شرائح رفيعه مثل البفتيك . نقطع اللحمة شرائح رفيعة . نضع اللحمة فى صينية وعليها الخل والزعتر والثوم والملح والفلفل ونخلطهم كويس بالمعلقة ونفردها فى الصينية ونرصص على وشها شرائح اللية على وش اللحمة على هيئة طبقة وندخلها الفرن لحد ماتستوى واللية تسيح بتاخد حوالى من 7 الى عشر دقايق ولما بتطلع من الفرن بنشيل باقى اللية المتبقية على الوش (خلاص مش بنستعملها ). نفتح الخبز وارصص الشاوما داخل الرغيف ثم اقفله . نضع فى مقلاية معلقة ذبدة وشوية صغيرين من الصوص المتخلف من سوى الشاورما(اللى موجودة فى صينية الشاورما). نضع الرغيف فى الطاسة علشان الرغيف يحمر ونلفه من الناحيتين لحد مايحمر من الوشين ونلفة فى ورقة فويل وبالهنا والشفا
ملحوظة : اذا كنتى عايزة رغيف الشاورما ملفوف زى سندوتش الشاورما اللى بنشترية يبقى تضعى رغيف الخبز امامك وتضعى علية الشاورما وتلفية عادى وبعدين تضعية برضه يتحمر من الناحيتين فى المقلاية اللى فيهاالزيت ومعلقة الصوص لكن لو عيزاه زى ماهو رغيف يبقى تتبعى الطريقة المكتوبة فوق


كتبت : Blue Rose
-
فتة تركى
نص كيلو لحمة مفرومة خشن - بصل - ملح وفلفل -نص معلقة زعتر - نص كيلو طماطم -2 معلقة صلصة طماطم - نص معلقة بهارات - زبادى - نص كيلو بزنجان رومى (مكبب)
الطريقة
نقطع البزنجانة مكعبات ونحمرها فى الزيت. نضع فى مقلاية 3 معالق زيت ونضع البصلة الناعمة وزرة ملح ونشوحها لحد ماتدبل ثم نضع البهارات والزعتر ثم اضع اللحمة واقلب اقلب لحد ماتستوى ثم اضع الملح والفلفل
ثم اضع الطماطم وصلصة الطماطم والبزنجانة على اللحمة ونقلب ونغطيها لحد ماكله يستوى . نضع معلقة زيت فى مقلاية ونحمر فيها الخبز رغيف رغيف لحد ما الخبز كله يحمر وينشف شوية . اضع على الزبادى ملح وفصين ثوم مهروسين و صنوبر مجروش واخلطهم كويس بالمعلقة . نضع فى طبق راقة خليط اللحمة ثم فوقه رغيف خبز محمر ثم راقة خليط اللحمة ثم فوقه رغيف خبز محمر وهكذا طبقات فوق بعض على هيئة تورتة ونضع اخر طبقة خبز ونفرش عليه طبقة من الزبادى ثم نرش رشة صنوبر وبالهنا والشفا

الحواوشى
نص كيلو لحمة مفرومة - ربع كيلو بصل - ملح وفلفل - كمون – قرفة- 2 قرن فلفل حار - شطة - عيش شامى او مكسيكى او رقاق طرى - زيت زيتون
الطريقة
نضع اللحمة فى طبق ونخرط عليها البصل وسط ثم نتبلها بالملح والفلفل والكمون والقرفة والفلفل الحامى والشطة ونخلطهم كلهم مع بعض ثم نأخذ قطعه صغيرة ونفردها كويس قوى داخل الرغيف ونبطط نبطط بأيدنا ونضغط على الرغيف من بره بأيدنا . اذا كنتى حتستعملى رقاق طرى او خبز مكسيكى ممكن تتركيه مفرود زى ماهو او تثنية نصين . ضعى ايدك فى زيت زيتون وادهنى الرغبف كويس من برة .ضعى يادوب مسحة صغيرة زيت زيتون فى المقلاية وضعى رغيف الحواوشى واقلبية على الناحيتين علشان اللحمة تستوى والرغيف يحمر ويقرمش من بره وبالهنا والشفا
ملحوظة : فيه ناس اتصلوا بالشيف واشتكوا انهم عملوا الحواوشى بس اللحمة مستوتش وهو لفت نظرهم لضرورة وضع اللحمة داخل الخبز طبقة خفيفة فقط

كشرى بالعدس الاصفر
نص كيلو عدس اصفر - نص كيلو ارز - 10 بيضات - بصلة كبيرة - بزنجان اسود (مكبب)-فلفل رومى
الطريقة
اخرط البصلة ناعم واشوحها فى الزيت لحد ماتدبل تماما ثم اضع العدس الاصفر وافضل اقلبه مع البصلة كويس حوالى 5 دقايق ثم اضع الارز على العدس واقلب اقلب لمدة دقيقتين واضع ملح وكمون واقلبهم كويس ثم اضع الماء لحد مايغطيهم واغطيهم ولما يشرب الماء نوطى النار واتركهم لحد مايستووا عادى زى مابنسوى الارز نسلق البيض عادى ونقشرة ونتركه يبرد وبعد مايبرد نضع علية شوية كارى او كركم وكمون واقلبه بأيدى كويس ثم اضع زيت فى المقلاية واحمره لحد ما ياخد اللون الدهبى ثم اشيله واركنه. البزنجان والفلفل المقلى
نقطع البزنجان الى شرائح واقلية فى الزيت اشق كل فلفلة شق بالسكينة علشان متفرقعش فى الزيت وتطرطش عليكى ثم اقلية فى الزيت وعند التقديم يوضع على الكشرى الاصفر
طريقة تركيب العدس الاصفر
نضع العدس الاصفر فى السيرفيس ثم اضع علية وحدات من الفلفل المقلى والبيض المسلوق ومتحمر

الكشــــــــــــــــــرى
كيلو ارزمستوى عادى - نص كيلو عدس بجبة (اسود) - ربع كيلو حمص الشام- بصلة كبيرة - نص كيلو مكرونة اسباجتى - نص كيلو مكرونة مقصوصة- نص كيلو مكرونة قلم (الريشة) نص كيلو شعيرية
الطريقة
اخرط البصلة ناعم واشوحها فى الزيت لحد ماتدبل تماما ثم اضع العدس الاسود وافضل اقلبه مع البصلة كويس حوالى 5 دقايق ثم اضع الماء لحد مايغطى العدس واغطية واتركه يستوى 3/4 سوى ثم اضع علية الارز المستوى واخلطهم ببعض كويس علشان الارز ياخد من طعم وريحة العدس نضع الماء ونكمل السوى عادى. اسلق المكرونة كل نوع لوحده فى ماء وملح وزيت بالطريقة العادية . اسلق حمص الشام بالطريقة العادية
البصل المحمر
3بصلات كبار - 2 معلقة دقيق - ملح - زيت
الطريقة
اقطع البصل شرائح ثم ارش عليه ملح وادعكه ادعكه بأيدى كويس علشان ينزل كل الماء اللى فية ثم ارش علية الدقيق وقلبى الدقيق بالبصل كويس بأيدك ثم ضعية فى الزيت المقدوح لحد مايتحمر ويبقى لونه بنى . شيلية وضعية على جنب فى المصفاة
(والطريقة دى هى السر اللى بيخلى البصل بيقرمش وبيبقى جميل وميبقاش طرى منك وشارب زيت
صلصة الطماطم
كيلو طماطم بيورية - معلقتين صلصة طماطم - ملح - فلفل - كمون - ثوم - خل - شطة
الطريقة
نضع معلقتين زيت زيتون فى حلة ثم نضع الثوم المهروس وشوية كمون علشان يتحمر مع الثوم ثم اضع الخل لحد مايغلى ثم اضع الطماطم ومعلقتين الصلصة والملح والفلفل والشطة واتركها لحد ماتتسبك
تركيب طبق الكشرى
نضع المكرونة الاسباجتى والمقصوصة والقلم المسلوقين فى قاع السيرفيس ثم نضع فوقه طبقة الشعيرية ثم طبقة الارز بالعدس ثم طبقة الحمص المسلوق ثم طبقة البصل المحمر ويقدم وبجانبه طبق الصلصة وطبق الشطة
ملحوظة: متعمليش انتى كل المقدار ممكن تاخدى نصه بس لان كانوا كل العاملين بالاستوديو حياكلوه علشان كدة هو عامل كمية كبيرة

الكبيبة الشامى
نص كيلو برغل - نص كيلو لحمة مفرومة ناعمة - ملح وفلفل – بصلة- عصاج ( سمنة - بصلة متوسطة - لحمة مفرومة و ملح وفلفل )
الطريقة
ننقع البرغل فى الماء لحد ما يطرى ثم نصفية كويس قوى من الماء ثم نضع علية اللحمة والبصلة ونفرمهم تانى مع بعض كويس لحد ماتنعم . ندهن صينية بالسمنة ثم نضع طبقة من عجينة الكبيبة ثم نفرش طبقة من العصاج فى النصف ثم ابل ايدى بالماء واخد قطعه قطعه من الكبيبة وافردها فوق طبقة العصاج واسويها كويس ثم ارش رشة زيت خفيفة على الوش واقطعها بالسكينة سمبوكسات وممكن اضع وحدات من الصنوبر وادخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر وبالهنا والشفا

كريب المانجو
5 بيضات - 100 ج سكر - 25 ج زيت - 300 ج دقيق - -500 ج حليب - 2 ونص ج ملح - 2 ونص ج فانيليا - 150ج كريم باتسير -قطع مانجو - صوص مانجو
الطريقة
نضع البيض والسكر والملح والزيت والفانيليا مع بعض ونخلطهم كويس بالمضرب السلك اليدوى لحد ما السكر يدوب ثم نضع الحليب ونضرب بالمضرب السلك بسرعة ثم اضع الدقيق واقلب اقلب ولو لاحظت ان فية كلاكيع اصفية بالمصفاة. ندهن المقلاية خفيف بالزيت (يادوب امسحه بمنديل ) واملى الكبشة (المغرفة الغويطة) بالخليط وانزل فى المقلاية بس راقة خفيفة جدا لحد ماتمسك واقلبها على الوش التانى وبعدين اشيلها وهكذا لحد مانخلص الخليط كله. ادعك الكريم باتسير كويس قوى بالمضرب . اضع واحدة امامى ثم اعمل بالقمع بمقدار الكريمة خط بالعرض ثم ارصص عليه قطع صغيرة من المانجو والف الكريب على هيئة اسطوانة ثم اقطعه بالسكينة بالورب وازوقه بالمانجو والكريمة وبالهنا والشفا

كيكة الكريز
200 ج حليب مغلى - 80 ج سكر - 75 ج لبابة عيش ( قلب الصامولى من الداخل)6- صفار بيض - 120 ج بودرة لوز (لوز مطحون)- 800 جرام كريز مقطع ومنزوع النوى -12 بياض بيض __ 40 ج سكر
الطريقة
اضع بياض البيض فى الخلاط وانزل علية والسكر واحدة واحدة والخلاط شغال لحد مايتكون الميرانج. اغلى الحليب على النار ثم اضع علية لبابة العيش واقلب ثم اضع بودرة اللوز واقلب اقلب ثم اشيله من على النار. اضرب صفار البيض بالمضرب السلك ايدوى كويس قوى لحد ماحتلاقى لونه بيفتح وبيعلى ثم اضع علية شوية شوية الحليب واقلب اقلب كويس جدا ثم اضع الميرانج عليهم واقلب بسرعه بسرعه بالمضرب لحد مايتجانس كل الخليط مع بعض. اضع الكريز عليهم واخلطهم ثم ادهن الفورمة او الصينية ذبدة ثم اضع العجينة وادخلها فرن متوسط الحرارة على درجة 160 لمدة ساعة ولما تطلع اقلبها فى طبق التقديم والمعها بالجيلى بالفرشاة ثم ازوقها بالكريز او اختيارى وبالهنا والشفا

مانجة جراتان
راقة اسبونج كيك - 150 ج كريم باتسير - 50 ج كريم شانتى - 50 ج مربى مانجة - مانجة مكعبات - جيلى للتلميع
الطريقة
نضرب الكريم باتسير بالمضرب السلك كويس ثم اضع علية الكريم شانتية واخلطهم ببعض كويس . اضع فى صينية بايركس راقة من الكيكة الاسفنجية بالفانيليا ثم اضع عليها طبقة من مربى المانجو وافردها كويس ثم اضع طبقة من المانجو المقطع مكعبات طبقة كويسة لقرب حافة الصينية . اضع خليط الكريمة على وش الصينية كله وافردة كويس ثم ادخله الفرن واولع الشعله اللى فوق فقط علشان الوش يعمل جراتان يعنى يحمر مش حياخد كتير يعنى خليكى جانبه لحد ماتطلعية وبعد مايبرد لمعية بالفرشاه بالجيلى وبالهنا والشفا
ملحوظة :لازم يتعمل بكريم شانتى زى الدريم ويب مثلا لكن مش بكريمة لبانى
كتبت : Blue Rose
-

البيتسا بالتونة
كيلو دقيق - 100 ج زيت زيتون - 400 ج ماء - 2 معلقة خميرة - زرة ملح
للحشو: طماطم - فلفل رومى اخضر واصفر - زيتون اسود - علبة تونة - جبنة موتزاريلا- بصل = ثوم - زيت - ريحان اخضر -
الطريقة
نضع الدقيق وزرة الملح والزيت واخلطهم . اضع الخميرة ومعلقة صغيرة سكر وفنجان صغير ماء دافىء (بياله)
وادوبهم ثم اضع عليهم الدقيق واعجن بالماء حتى تتكون عندى عجينة البيتسا
للحشو: اضع الزيت على النار ومعلقة ثوم مهروس و بصلة متوسطة مخرطة والفلفل اللونين ومعلقة كبيرة ريحان ونقلب على النار ثم اضع طماطم بيورية وملح لحد ما كله يتسبك. افرد العجينة بالنشابة واقطعها مقاس الصينية ثم افرد الخليط على العجينة ثم اضع رشة جبنة موتزاريلا ثم اضع التونة واضع عيدان رفيعه من الفلفل الرومى اللونين والبصل وقطع صغيرة طماطم والزيتون ثم رشة الجبنة على وش الصينية وادخلها الفرن لحد
ما الجبنة تسيح حوالى نص ساعة

بيكيد تشيز كيك
50ج بسكوت دايجستيف - 20 ج ذبدة سايحة - 500 ج كريم تشيز او قريش لايت - 150ج ذبادى - 4 بيضات - 120 ج سكر - عصير ليمونة - بشر ليمونة - 25 ج نشا(كورن فلور)
الطريقة
نفرم البسكوت ونخلطة بالذبدة ثم نضعه فى القالب ونبططه بأيدنا ونرفع الاجناب كويس عالية. نضع الذبادى والسكر و الكريم تشيز فى الخلاط ونخلطهم كويس ثم نضع البيض واحدة واحدة وبعد ما السكر يدوب نضع عصير وبشر الليمون حيكون الخليط شكله مرمل مش ناعم ثم نخلطه شوية بالمعلقة البلاستيك ثم نضع الخليط فى قالب البسكوت ثم نضع القالب فى حمام مائى بحيث تكون الماء الى نصف القالب فقط وندخله الفرن على درجة
160 لمدة ساعة وبعد خروجها نفتح القالب ونضعها فى طبق التقديم ونلمعها بالفرشاة بالجيلى ثم نزوقها بالمانجة وبالهنا والشفا
ملحوظة : لازم تتعمل بالبسكوت الدايجستيف . بنضع فى التشيز كيك دة عصير الليمون لكن لو عملناه بالفراولة او اى فاكهة لانضع الليمون

حمبرى مشوى بالخلطة
جمبرى بقشره - طماطم مبشورة - بصل مبشور - فلفل رومى مبشور - ثوم مهروس - ملح - فلفل - ريحان - زيت - كمون - خل - زعتر - عصير ليمونة - كسبرة
الطريقة
نقلب كل المقادير مع بعض ثم اضع الجمبرى فى الخلطة واقلبه كويس فى الخلطة فى مقلاية على النار اضع زيت لحد ما يقدح ثم اضع فية الجمبرى ونقلبة على الجهتين لحد مايستوى يادوب مش حياخد دقايق

سلطة روس
بسلة مسلوقة - جزر مسلوق - بطاطس مسلوقة ومقطعه مربعات - مايونيز - ملح - فلفل ابيض - بيض مسلوق
الطريقة
اضع الخضار كله فى طبق ثم اضع علية حوالى من 3 الى 4 معالق مايونيز واخلطهم كويس ثم اضع رشة ملح وفلفل واضعها فى الطبق واضع علية بيض مسلوق مقطع وبالهنا والشفا

معلومة مفيدة من الشيف
الريحان يوضع مع السلطات والبيتسا ورائحته جميلة ولكنه يقل تواجده بصورة مستمرة لذلك اتبعى الاتى للاحتفاظ به هاتى كمية الريحان اللى انتى عيزاها وخرطيها بالسكينة وبعدين اضربيها فى الخلاط مع نص كوب زيت ثم ضعيها فى الفريزر واسحبى منه وقت الاستعمال وبتبقى ريحته طازة زى ماهى
لاحتفاظ بلون الخضروات زاهية بعد السلق
بعد تقطيع الخضروات لعمل خضار سوتية مثلا او الاحتفاظ بالخضار فى الثلاجة عند وضعه فى الماء المغلى اثناء السلق تكونى مجهزة حلة او طبق فية ماء بارد وياريت لو كان فيه كام مكعب ثلج وبعد ماتشيلى الخضار مباشرة من الماء المغلى تضعيه فى الماء البارد على طول ودى بنسميها عملية التبريد المفاجىء للاحتفاظ بلون الخضار مزهزة
......بعد تقطيع المشروم الفريش واستخدامه فى السلطة يجب عصر عصير ليمون عليه علشان ميسودش

....الفلفل المجروش
هو الفلفل المكسر وليس المطحون وطريقة عمله ... نضع الفلفل الحب اللى بيبقى شكله كور صغيرة فى كيس نايلون وندقه من بره بحاجة جامدة زى هون او شاكوش ونكسرة

جرانيتا الفراولة
150 ج عصير فراولة - 150 ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير الفراولة والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس . اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص

جرانيتا الليمون
(معنى كلمة جرانيتا يعنى معجون الفاكهة)
150ج ليمون بلدى - 150ج ماء - 300ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير الليمون وبشر الليمون والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس . اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص

جرانيتا المانجة
150 ج عصير مانجة - 150 ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير المانجو والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس . اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص

جرين ابل بالجرانيتا
نكحت الجرانيتا بالمعلقة. نقور التفاح الاخضر كويس ونفضيه خالص ثم نضع التفاحة فى الكآس ثم نضع الجرانيتا فى التفاحة (يعنى نحشيها) ثم نضع كريم شانتى

الصوص
اللى بيوضع على الحلويات والآيس كريم وكل حاجة
صوص الفراولة
250 ج بيورية فراولة - 2 معلقة كورن فلور - ماء
نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى . نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى

صوص المانجو
250 ج بيورية المانجو - 2 معلقة كورن فلور - ماء
نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى . نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى

صوص التفاح
250 ج بيورية التفاح - 2 معلقة كورن فلور - ماء
نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى . نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى
طريقة عمل الشكل : بعد عمل الصوص نضعه فى قراطيس صغيرة ثم نضع بجانب بعض على طول نقطة من كل لون وبعدين نجيب السكينة الرفيعه ونسحب من منتصف اول نقطة لتحت على طول لحد ماتوصلى لاخر نقطه حتعمل معاكى شكل القلوب دى


كتبت : Blue Rose
-
يوجورت ميلك تشيك
3 كوب زبادى - 100 ج آيس كريم فانيليا - فريش كريم
الطريقة
نضع الزبادى والآيس كريم فى الخلاط ويضرب لمدة دقيقتين ويصب فى الكأس ويجمل بالكريمة وبأصابع شيكولاتة فان

تشوكلت ميلك شيك
ج حليب - 100 ج آيس كريم شيكولاتة - فريش كريم
الطريقة
نضع الحليب والآيس كريم فى الخلاط ويضرب لمدة دقيقتين ويصب فى الكأس ويجمل بالكريمة وبأصابع شيكولاتة فان

مانجو ميلك شيك
150 ج حليب -150ج مانجو بيورية - فريش كريم - نعناع
الطريقة
نضع الحليب والمانجو فى الخلاط ويضرب لمدة دقيقتين ويصب فى الكأس ويجمل بالكريمة والمانجو او حسب الرغبة
ملحوظة: طريقة عمل بيورية المانجة: تقشر المانجة وتهرس ثم نضعها على النار لحد بادوب ماتغلى نضع سنة كورن فلور واول ما المانجة تمسك تشيليها وتصفيها وتستخدم

فراولة ميلك شيك
150 ج حليب - 150 ج فراوله بيورية فريش كريم
الطريقة
نضع الحليب والفراولة فى الخلاط ويضرب لمدة دقيقتين ويصب فى الكأس ويجمل بالكريمة وبأصابع شيكولاتة فان او حسب الرغبة
ملحوظة: طريقة عمل بيورية الفراولة: تقشر المانجة وتهرس ثم نضعها على النار لحد مادوب ماتغلى نضع سنة كورن فلور واول ما المانجة تمسك تشيليها وتصفيها وتستخدم


دجاج ملفوف بالسبانخ
1/2 ك ورق سبانخ – صدور فراخ – كريمة لبانى – بياض بيضة – ملح وفلفل
الطريقة
نسلق السبانخ فى ماء مغلى ونبردها بسرعه تحت ماء بارد ونصفيها من الماء ثم نضعها فى الخلاط مع الملح والفلفل ونساير الفراخ الصغيرة والكريمة وبياض البيضة لحد ماينعموا. نفرد الصدر على الرخامة ونضع معلقة من الحشو ونلفها وبعدين نلفها فى ورقة فويل ونقفلها كويس . نضع فى مقلاية زبد او سمن ونشوح فيها وحدات الفويل شوية ثم نضع شرائح بصل رفيعه لحد ماتصفر وشوية خل وشوية ماء صغيرين وندخلها الفرن لحد ماتستوى وبعد ماتطلع نفك الفويل ونطع الفراخ شرائح
ملحوظة انتوا عارفين يعنى اية نساير الفراخ؟؟؟ مش الصدر بيبقى تخين ودايما تلاقى حتة رفيعه كدة مفصولة عنه ؟؟ هى دى اللى يقصدها

شوربة الافوكادو
2 زبادى – ورق نعناع مفروم – م زبدة – 1 افوكادو – ملح وفلفل – م زعفران – ماء
الطريقة
نضع النعناع على الزبادى ونخلطه . نغلى الماء ونضع فيها الزبدة والملح والفلفل والافوكادو واول مايغلى انزل عليهم بالزبادى وارفعها بسرعه واغرفها ونرش على الوش زعفران

سلطة روسى
كيس خضار مشكل او 1/2 ك جزر مسلوق – 1/2 ك فاصوليا مسلوقة – 1/2 ك بسلة مسلوقة – بطاطساية كبيرة مسلوقة – مايونيز – ملح وفلفل – خل – بيض مسلوق
الطريقة
نفطع البطاطس المسلوقة مكعبات صغيرة او متوسطة. لما تيجى تسلقى الخضار تسلقيه فى ماء مغلى معاه زرة كربونات علشان يفضل لونه اخضر مزهزة زبعدين تبرديه على طول بماء بارد وتشطفيه وتصفيه من الماء
نضع الخضار على البطاطس والمايونيز وفلفل وملح ونقلبها كويس وبعدين نغرفها فى طبق التقديم وتجمليها بالبيض المسلوق

ارز بالشعيرية
2 كوب ارز – 3/4 كوب شعيرية – 2 حبهان – 2 قرنفل – ورقة لاورو – ملح وفلفل - 2 معلقة سمنة او زبت
الطريقة
نضع زيت وسمن فى حله على النار ونحمر فيها الشعيرية لحد مالونها يحمر ثم نضع الارز عليها ونقلبهم كويس ثم نضع الحيهان والقرنفل والاورو والملح والفلفل ونقلب ثم نضع الماء او شوربة الفراخ وقلب ونغطيه ويستوى عادى

شوربة القيمة
1/4 ك لحمة مفرومة – كوب ارز مسلوق او نى – بصلة مقطعه ناعمة – ملح وفلفل – 3/4 لتر شوربة فراخ – جوزة الطيب – زيت ذرة – ورق لاورو
الطريقة
نتبل اللحمة ملح وفلفل ونكورها كور صغيرة جدا . نضع فى حلة م زيت او سمن ونشوح البصلة وورقة اللاورو ونضع الكفتة ونشوحها كويس ثم نضع الشوربة ونقلب ثم نضع الارز ونتركهم لحد ما كله يستوى حوالى عشر دقايق وبعدين نغرفها

مسقعه الباذنجان بالحمص
3 ثمرة بازنجان – ثوم – جبنة مبشورة – كوب حمص مسلوق – 4 م صلصة طماطم – 2 طماطم مقطعه ناعم – بصلة مفرومة ناعم – ملح وفلفل – شطة – صلصة طماطم مزابة فى كوب ماء – فلفلة
الطريقة
نقشر البازنجان جنب وجنب ونقسمه بالطول ونشيل من القلب شوية علشان نعمل تجويف ينفع نضع فيه الحشو
واقليه فى الزيت وارصصه فى صينية . نشوح البصلة ونضع الفلفل والطماطم المقطعين مكعبات صغيرة ونشوحهم ثم نضع 2 م صلصة طماطم وعصير طماطم حوالى نص كوب ونقلب تقليبتين ثم نضع الحمص المسلوق ونقلبهم مع بعض شوية. نضع من الحشوة معلقه كبيرة داخل كل بزنجانة ونضع على الوش شريحه طماطم او جبنة مبشورة وادخلها الفرن لحد ماتسيح الجبنة

الدجاج بالكارى
1/2 ك فراخ مخليه ومقطعه مكعبات – م ك كارى – ثمرة تفاح مقطعه ناعم – بصلة مقطعه ناعم
كسبرة خضراء – فلفل رومى احمر مقطع ناعم – 1/2 م شطة – دقيق – ملح – نص م جنزبيل بودر – زيت ذرة او سمن
الطريقة
نشوح الفراخ فى حله لحد ما تصفر بس . نقطع البصل والفلفل والطماطم صغير . فى مقلاية نشوج البصل ثم نضع الفلفل والطماطم ونقلبهم ثم نضع الكارى ونقلبهم ثم نضع 2 م صلصة طماطم ونقلب ثم نضعها على الفراخ اللى بتتشوح فى الحلة ونضع ملح وفلفل وك***ة وشطة ونقلب ثم نضع التفاحه المقطعه مكعبات ونتركهم لحد ما الفراخ تستوى نغرفها فى الطبق ونجملها بوحدات الموز البانية
كتبت : Blue Rose
-
موز بانية
موز – بيض – دقيق – بقسماط – زيت
الطريقة
نقشر الموز ونضعه فى الدقيق ثم فى البيض المربوب ثم فى البقسماط ونحمره فى الزيت لحد ما يحمر
ملحوظة هو مكتوب فى المقادير زيت بس هو حمره فى سمنة

السينمون روللز
كيلو دقيق - 100 ج سكر بودرة – 100 ج حليب – 6 بيضات
25 ج زيت -5 ج ملح - 40 ج خميرة - 10 ج محسن(البودرة) – 120 ج ذبدة – 5 ج قرفة
للفرد
50 ج ذبدة
الحشو بالقرفة
1/4كوب قرفة + كوب سكر واخلطهم ببعض
الحشو بالشيكولاتة
كوب سكر + ربع كوب قرفة + ربع كوب كاكاو دارك
صوص الكريم تشيز
200 ج كريم تشيز – 100 ج حليب – 100 ج سكر بودرة – 100 ج سمنة– نص باكو فانيليا
صوص الكراميل
300 ج سكر – 100 ج فريش كريم – 100 ج بندق قطع
الطريقة
اخذ شوية من الماء الدافىء واذوب فيه 2 م ك من الخميرة (نستخدم فى الخلاط الزراع الهلب). نضع الدقيق فى الخلاط والسكر والحليب والبيض والزيت والملح والمحسن والقرفة والخميرة المذابة ونخلطهم على اول سرعه ثم نبدء فى وضع الذبدة الطرية على هيئة قطع صغيرة جدا ونزود سرعه الخلاط ثم نضع يادوب رشة دقيق صغيرة نلم بيها العجينة بس . نشيل العجينة من الخلاط واضعها على الرخامة المرشوشة دقيق اقسم العجينة لنصفين علشان نعمل نصف بصوص الفانيليا والنص التانى بصوص الكراميل واضعها. فى اى مكان فى المطبخ واغطيها لمدة 40 دقيقة وبعدين ارش دقيق وافردها بالنشابة ثم افرد الذدة الطيه عليها كلها ماعادا الاطراف ثم ارشها كلها بحشو القرفة واضغط على الحشو بايدى ثم الفها رول وابدء اقطعها بالسكينة اجزاء متساوية ثم اضغط على كل واحدة بايدى واخد طرفها ادخلها تحتها وارصصهم فى صاج مدهون ذبدة واضعهم فى دولاب التخمير لمدة 30 دقيقة وادخلها الفرن على درجة 180 لمدة 30 دقيقة . بعد ماتطلع وهى ساخنة نصب عليها الصوص
طريقة عمل صوص الكراميل
نضع السكر فى حلة لحد ما يسيح و يتكرمل للون الذهبى الغامق ثم ننزل عليه بالفريش كريم واقلب تقليبة ثم نضع البندق ونقلبهم ونتركهم لحد ما يستووا مع بعض حوالى من 5 ل 7 دقايق
طريقة عمل الكريم تشيز
نضع الكريم تشيز فى طبق وعليه السمنة وعليه الحليب مع التقليب ثم السكر ثم الفانيليا ونقلبهم مع بعض كويس قوى قوى على البارد
الفطير المشلتت
كيلو دقيق
350 جرام ماء دافىء(كوب ونص)
20 جرام ملح
الحشو
250 جرام زبدة طرية
50 جرام قشطة
5 ج ملح
الطريقة
فى العجانة اضع الدقيق والملح وانزل بالماء شوية شوية على اول سرعه فى الخلاط والخلاط شغال وبعدين اعلى السرعه لحد ماتتكون العجينة و تتلم ثم اخذ العجينة و اقطعها نصبن بالسكينة واغطيها بفوطة تستريح لمدة نصف ساعة. بعد ماتستريح واجى افردها ادهنها بالزيت من فوق وتحتها وافردها وافضل اشدها بايدى لحد ماتبقى ارفع حاجة اجيب الزبدة وافردها على العجينة و اغطى بيها كل العجينة كويس قوى ماعادا الاطراف ثم اضع القشطة وافردها بايدى على الذبدة وزرة ملح ثم ابدء ابرمها زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة او الذبدة بالفرشاه والفها مثل الكرة داير مايدور وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة ثم ادهن الصينية بالسمنة واضع الفطيرة واتركها ربع ساعة تستريح ثم اضغط عليها بايدى واحاول ابططها لحد مايوصل حجمها لاخر الصينية(يعنى تملى الصينية) وادخلها الفرن على درجة 180 لمدة1/2 ساعه ولما تطلع نرشها بالسكر البودرة
ملحوظة يابنات : لما قسمنا الفطيرة بالسكينة نصين وركنا نص وفردنا النص التانى استخدمنا للنص دة بس ربع ك سمنة و 50 ج قشطة )وفردناهم على الوش يبقى شىء طبيعى انك لو فردتى المقدار كله من غير ماتقسميه حتستخدمى للفرد غلى وشها نص ك سمنة و 100 ج قشطة ...تمام كدة؟؟)





نيااللى فسكايولا بالخضروات
مكرونة قلم – طماطم – فلفل الوان – بصل شرايح – مشروم شرايح – ثوم – زيت زيتون – اعشاب
الطريقة
نشوح البصل فى الزيت ثم نضع المشروم والفلفل والجزر والاعشاب الايطالية ثم الطماطم الكومنكاسية مع التقليب ثم نضع شوية ماء صغيرين ونقلب تقليبتين ثم نضع المكرونة المسلوقة وملح وفلفل



بط بالبرتقال
2 صدور بط او بطة كاملة – 1/2 ك برتقال بلدى – زعتر – 2 بصلة – جزرة – 2 كرفس
الطريقة
نتبل البط بملح وفلفل وسنة زيت وشوية زعتر فرش ونشوحه على النار لوحده. فى حلة تانية نشوح البصل المربعات صغيرة ومربعات الجزر مع التقليب وقشر 3 او 4 برتقالات تشويحه لمدة دقيقة ثم نضعهم فى صينية ونضع البط على الوش ثم اعصر عليهم 5 برتقالات ومعلقة صويا صوص وندخلها الفرن على درجة حرارة عالية لحد مايستوى


فلتو توناتو
عرق تلبيانكو صغير او وش فخدة مربوطة – قرنفل – ورق لورو – بيضة كاملة – صفار بيضة – جزرة – ا كرفس – 1 بصل – 2 م ليمون – م ريحان – 5 شرائح انشوجة – 2 م كابرى – ثوم مفرى – 1/2 فنجان زيت – خل – علبة تونة
الطريقة
نضع فى حلة ماء على النار وفيها ملح وفلفل وقرنفل واللاورو والبهارات والجزر والكرفس المخرط واول ماتغلى نضع العرق ولما يستوى نتركة يبرد ونفك الدوبارة ونقطعه بالورب ونضع علية الصوص
طريقة عمل الصوص
نضع فى الخلاط م الريحان المفرومة وفص ثوم كبير والبيضة وصفار البيضة وعلبة التونة وعلبة الانشوجة وم البقدونس وم الكسبرة وم الكابرى وملح وم خل ونص فنجان زيت و م ليمون ونضربهم مع بعض كويس قوى


التارتاريت
عجينة تارت ( 1/4 ك سكر – 1/2 ك زبدة – زرة ملح – 3 بيضات – 750 ج دقيق )
فراولة – كيوى – توت – خوخ – راسبيرى – شيرى – عنب ديبو احمر
الطريقة
نبطن القوالب الصغيرة بالعجينة ونساويها كويس وندخلها الثلاجة ترتاح وبعدين نساويها فى الفرن على درجة حرارة 160 . بعد ماتبرد نحشيها بالفريش كريم او الباسترى كريم وبعدين نضع الفاكهة زى الصور وبعدين نلمعه بالجيلى الساخن بالفرشاة



ضربهم لحد ماتتكون الكريمة وممكن بعد ماتجمد خالص نعملها على هيئة كور ونصب عليها الشيكولاتة
نسيح جميع انواع الشيكولاتة على حمام مائى . ننغز فى الفواكه وحدات من الخلة الخشبية ثم نحشى الفواكه المجففة بالفستق واللوزاو بالفريش كريم بعد مانفتحها بالسكينة ونشيل البزر اللى داخلها. ناخد الفواكه الفريش ونضع نصها فى الشيكولاتة السايحة وممكن نتركها تجمد شوية وبعدين نضعها فى لون تانى وهكزا ثم نعمل قرطاس من الورق الفايبر وننغز فيه جميع الفاكهه اللى عملناها بشكل جمالى
الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي

ألوان الطعام الصناعية خطر على صحة الأطفال

السابق

فطيرة بالجبنة على الطريقة اليونانية

كلمات ذات علاقة
أكلة , بلد , برنامج , وصفات , كل