افكار مطبخية رمضانية من وردات رجيم

مجتمع رجيم / المطبخ والحمامات والاكسسوارت
كتبت : ام حنين 1981
-
عبير ماشاءالله عليكي دايما مميزه
واحنا فعلا بحاجه لموضوعك الان
واتمنى من الاخوات التفاعل ومايبخلوا علينا بأفكارهم الرائعه
وماتكون الردود بس للمجامله الموضوع يحتاج تفاعل وكلنا راح نستفيد
واسمحيلي عبير راح ابدأ بس اتحمليني اذا طولت عليكم
هههههههههه

اناالحمدلله مااشغل نفسي ابدا نهار رمضان واقضيه في قراءة القران والاستغفار
ويادوب الساعه الاخيره قبل المغرب هي اللي ادخل فيها المطبخ

وقبل رمضان بكم يوم ابدأ اجهز كل اغراض المطبخ عشان ماتتعبني
يعني مثلا الخضار كلو اجهزو وانظفوا واحفظو في الفريزر
خصوصا الخضروات الورقيه زي البقدونس والكزبره انظفها وافرمها واحفظها بأكياس طعام صغيره بالفريزر
والثوم نفس الشي افرمو واحطو بحافظه في الفريزر وكل مااحتاج القاه جاهز
واجهز التمر خصوصا الرطب انظفوا واذا كان كثير احفظ نص بالفريزر ونص بالثلاجه عشان اخذ من اللي بالثلاجه
والباقي مايخرب يكفيني طول رمضان بس اطلعو المغرب على السفره
وطبعا المعجنات والبيتزا ماتخلى منها سفرة رمضان
عشان كذه اجهز حشوة البيتزا اللي تحتاج وقت بس طبعا بدون لحوم يعني الزيتون الاخضر والاسود مع الفلفل والمشروم اقطعهم واخليهم جاهزين بالفريزر
اذا حبيت اسوي بيتزا اخذ منهم على طول واضيف بس النقانق او اللحم المفروم


بالنسبه للأساسيات في رمضان السمبوسه ليلة رمضان اسوي كميه لكم يوم بحشوات مختلفه واحفظها بحافظات في الثلاجه
وتصير على القلي على طول قبل المغرب اخذ الكميه اللي تكفي الفطور وارجع الباقي للثلاجه

الشوربات طبعا غالبا تكون طازه يوم بيوم
بس احيانا احفظ باقي المرق بالثلاجه واسوي منه يومين شربات مختلفه بس اضيفو على الوصفه اللي ابغاها
زوجي يحب شوربة العدس ولأنها تاخذ وقت بقدر الضغط اسوي كميه واصفيها واحفظها بالثلاجه بدون اضافات
وقبل المغرب اضيفها على الشعيريه او الشوفان واحط الاضافات وكذه ماتاخذ وقت

العصاير كلها والحلويات اسويها بالليل في السهره واحطها بالثلاجه على المغرب تكون جاهزه
والمحاشي نفس الشي اسويها بالليل واخليها بالثلاجه وقبل المغرب احطها على النار وبس

وايش كمان وايش كمان .......
لمااتذكر حاجه تاني بدخل اكتبها
واتمنى تستفيدوا من افكاري
وماتبخلوا علينا بأفكاركم
وجزاكي الله خير حبيبتي عبير على الموضوع المميز الهام
تقبلي مروري وتقييمي
واسفه للاطاله
كتبت : LOVELYWIFE
-
مشكورة حبيبتي عبير اللهم بلغنا رمضان
بالنسبه لي اعمل كمية من السمبوسه نوع لحم مفروم ونوع دجاج ونوع جبن وافرزهم باكياس واحطهم في الفريزر والكبه كمان وبعمل قطايف عيار واحد واحشي وبحطو في الفريزر يعني بس يبقى اعمل الشوربة والسلطه وكراميل كراميل والكاسترد اما الطبيخ انا ما بطبخ وقت الافطار بعد الفطور وغالبا على السحور طبق واحد بس مافي غيري وغير زوجي من غير شر يعني ما نكثر اكل
كتبت : أنثى أبكت القمر
-
ماشاء الله ياقمر
دائما مميزة بمواضيعك وافكارك
والله منظر الأكل والتمر ذكرني برمضان وشوقنا لقدومه
تسلم ايدك حبيبتي

شوفي بقى أنا بحب اول شيء أجهزه وهو الخبز الخاص بالفتوش
لأنه زوجي وولادي بيحبوه مقلي وانا بحبه محمص بالفرن(أحيانا بحسب المزاج ههههههههه) منشان هيك
بجيب ربطة خبز كامله وبقطعها مربعات صغيرة وبقليها وبحطها بطبق ضخم وبأسفله ورق لامتصاص الزيت
وبغطيه بورق أيضا حتى ما يرطب
لأنه صعب كل يوم الواحد يقلي خبز
وبخصوص الطعام وبحكم اني ربة بيت ما بشتغل بحب أطبخ نفس اليوم بس بجهز كل اكلي على بكير
اما العصائر بجهزها قبل بيوم بعد المغرب منشان أعرف الحلاوة وتركيزهااااااااااااا
وان شاء الله لي عودة لاكمال ما لدي من استعدادات ولأتعلم من القمرات استعدادهن لرمضان
متميزه ورائعه دائماااااااااااااااا واحلى تقييم لعيونك ياقمر
كتبت : راجيه عفو ربها
-
يا سلاااااااااااااام على الآفكار
شكراً لدعوتك حبيبتى النشيطة
تسلمى حبيبتى على أفكارك
اللهم بلغنا رمضان على خير وسلام
طبعا رمضان شهر الخيير
وكمان لازم من الحلويات
أووووووووووووووه
أنا بعمل حاجة اعتقد بتريحنى كتيير
بجيب المكسرات والفول واللوز والبندق
والزبيب وجوز الهند ووووووو
كل الا عندى من لاوازم الحشو
كميات كبيرة تقضى معظم الشهر
وبفرمة او ادقة
وبجيب طاسة كبييرة
وبضع فيها زبدة أو سمن
بضع الفول السودانى ثم المكسرات واقلب على نار هادئة
ثم اضع الزبيب واقلب وجوز الهند سواء كان قطع أو ناعم
ونطفىء علية النار مع التقليب
وبعد أن يبرد تماماً أضعة فى علبة وأحكم قفل غلقهاا
و إلى الثلاجة لحين الإستخدام

وكمان الشيرة أو( الشربات )
بجيب كيس سكر كبير واضعة فى اناء
وعلية كمية المياة المناسبة له وعصير الليمون
وكمان الفانيلياا وأضعة على النار
و أتركة بعد أن يتم نضجة
أتركة ليبرد وفى إناء أخر بغطاء وإلى الثلاجة
يا رب تكون طريقتى عجبتكم
مجربة ومضمونة
لو نالت رضاكم
إدعولى
مودتى





كتبت : كلمة صدق
-
موضوع رائع يا عبورة ما شاء الله على افكارك المميزة

بالنسبة للتجهيزات قبل رمضان
في الغالب بتعامل مع ايام رمضان كأي ايام عادية .. بحفظ الخضرة في اكياس زي دبوبة .. واحيانا ممكن اسلق كمية من اللحم واحفظها في الفريزر برضه واطلع منها حسب الحاجة ..
وطبعا الشوربة برضه اصفيها واحفظها في الفريزر

ممكن احضر كمية من الشربات (القطر ) واحطه في التلاجة لو حصل يعني وعملت بسبوسة او بلح الشام بس في الغالب مش بعمل لان زوجي بيشتري جاهز ههههههههه

اما تحضيري ليومي في رمضان بيختلف من يوم للتاني ..
يعني عندي ايام العزومات بقى لازم طبعا احضر كل حاجة من بليل عشان اضبط الملح .. عزايم بقى ولازم يكون الاكل مضبوط ههههه .. وكمان لو هعمل محشي ورق عنب او كرنب اعمله من بالليل لانه بياخد وقت خاصة لما يكون فيه ايادي بتحب تساعد زي رقيه ومرام ههههههههه

اما لو يوم عادي بحضره من بعد العصر وعلى المغرب بكون خلصت

اما بقى السمبوسة بعمل كمية تكفي 3 - 4 ايام واحفظها بالتلاجة وكل يوم اطلع اقليها قبل المغرب على طوول ..
والعصاير في الغالب بتكون جاهزة ههههههه بس احيانا احب اغير فبعمل تمر هندي من قبلها بيوم ..
اما قمر الدين فبغليه في كمية من الماء لحد ما يدوب من الظهر واسيبه يبرد وعلى العصر اضربه في الخلاط مع سكر ومقدار الماء واحطه في التلاجة لحد المغرب .. طبعا دي اسرع من اني انقع القمر الدين من بالليل

وفيه كمان الفول المدمس .. بدمس فول في البيت املى الدماسة فول واسويه على نار هادية وبعد ما يبرد احفظه في التلاجة ممكن يكفينا 4 - 5 ايام ..

في بيت اهلي كنا نعمل زبادي في البيت كل يومين .. بس دلوقت مش عندي ماكينة الزبادي لما اشتريها بقى ^_^




ايه كمان ايه كماااان ..
مش فاكرة دلوقت لو افتكرت هرجع لكم تاني
اسفة على الاطالة
كتبت : ~ عبير الزهور ~
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة هنااسلام:
بصى بقى يا احلى عبير

انا فى رمضان دائما اعمل
الاكل قبلها بيوم مثلا
اشوف افطر ايه بكره واعمله النهارده بس بعد
الفطار حتى اضبط الطعم فى الاكل
لكى اتفرغ فى نهار رمضان لقراءه القران
والعباده وطبعا لا انتهى من الصلاه
وقيام الليل




احلى واغلى هنوووو
طريقتك روعة وخالتى دااااايما تسوى نفس الطريقة
وتخلص فطورها من بدرى وانا كثير بسوى كده بس لما بيكون فيه
عزايم واكثر شئ انه مائدة رمضان مفتوحة ماشاء الله يعنى محتمل كل يوم يجيك ضيوف
فبيكون فيه استعداد كل يوم
بس نظامك بمنتهى الروعة الله يباركلك ويبارك بكل وقتك
ويتقبل منك اللهم آميين
بس لنا عندك وصفة من ايدينك الحلوة تكون سهلة وماتاخذ وقت
لنسويها برمضان وتستفيد منها كل الاخوات


الصفحات 1  2  3 4  5  6  7  ... الأخيرة

التالي

حديقة النوافذ والشرفات

السابق

عيشى اجواء الرومانسية ببيتك شموع رومانسية بكل مكان

كلمات ذات علاقة
من , مطبخية , افكار , رمضانية , رجيم , وردات