مجتمع رجيمالاطباق المتنوعة

مكرونة جارية

  • مكرونة جارية
  • مكرونة جارية
  • مكرونة جارية

النهاردة حبيبت اجيب ليكوا طريقة رووعة للمكرونة البديوى اناشخصيا جربتها كتير وطلعت حلوة بس فضلت شوية على ماتعلمتها وتطلع مظبوطة دلوقتى بقيت شاطرة فيها كفاية رغى باة ونخش فى الموضوع.على فكرة انا عايشة فى مطروح والاكلة عند العرب مميزة واتعلمتها من اصحابى هناك.

المقادير:

1-لحم ضانى.
2-بصلة متوسطة.
3-فص توم.
4-حتة صغيرة من لية الضانى كبديل للزيت او السمن.
5-نصف كيلو طماطم.
6-معلقة معجون طماطم.
7- فلفل اخضر حار اوبارد.
8-فلفل اسود وملح وكركم.
9- كيلو مكرونة صغيرة.




الطريقة:
1-نضع اللية على النار ونحمر فيها البصل والتوم .
2-نضع اللحمة الضانىونقلب مع الخلطة الى ان يذهب اللون الاحمر.
3-نقطع الطماطم قطع صغيرةونضيفها على الخليط ومعجون الطماطمونقلب ويترك على نار هاديةواضافةقليل من الملح.
4-اضافة قرن الفلفل الاخضر وفلفل اسود وكركم .
5-بعد ان يقرب اللحمة تستوىنضع الماء بمايسمح لوضع كيلو مكرونة.


ملحوظة هامة:
لانضع المكرونة الا بعد الغليان ب10 دقايق ولايوضع بعد المكرونة ماء عشان ماتمسكش فى بعضها.
6-وعلى نار هادية ونسيبها على النار حتى تتشرب المرقة.
ويقدم معها الشاى الاخضر لاذابة الدهون فى الوجبة الدسمة دى.
مكرونة جارية
مكرونة جارية

مكرونة جارية

وبالهنا والشفا



تسلمى حبيبتى على الوصفة الجديدة..
لكن لى سؤال..
هل اضفتى الماء على اللحم ثم سلقتى فيه المكرونة..؟؟

فى انتظار الجديد المميزالمصور منك حبيبتى..
حطيت شوية ماية على اللحم وبعد ماستوت حطيت ماية تانى عشان المكرونة
بموووووووووووووت فيها
بس بللحمة العجل مش الضاني


بتكون رائعة
تسلمي اية حبيبتي علي الوصفة الجميلة
افتكرت وحدة من ليبيا اللى كتباها
علشان
احنى فى ليبيا
عندنا المكرونة بجميع الأنواع ناكلوها
زى الطليان
ممكن تأثير ثقافات
بية
إسمها مكرونة جارية
نفس اللى دكرتيها بس احنا بنعملها بزيت الزتون
و بنحطلها حمص
و خضار
و بنعملها فى الشتا و اسمها جارية على شان بتبقى زى الشوربة أو الحساء
يعنى المكرونة بتجرى فى الطبيخ هههههههههه
تفسير لغوى
و بنعملها عادة لمريض البرد أو المرأة النفساء
و بنضيفيلها فى الحاللات دى الحلبة و الليمون
و ما بنعملهاش طماطم و لا فلفل
اما الجارية العادية زى ما تفضلتى كده
تسلمى
كلمات ذات علاقة
مكرونة , ياريت