وصفة معجنات تقليدية لذيذة المحاجب
مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت :
Coeur de Rjeem
-
وصفة معجنات تقليدية لذيذة المحاجب هي من بين اشهر المعجنات في الجزائر نطبخها غالبا في ايام البرد تؤكل سخنة و حارة ( حامية ) مغذية و شهية اقدم لكم طريقة تحضيرها بالخطوات المصورة على منتدى رجيم
اهلا حبيباتي 

راح نشوف طريقه الوصفة بالخطوات و ان شاء الله تجربوها

اولا العجينة
مكالين دقيق اي سميد الرطب
مكيال طحين فرينة
ملح + ماء
نجمع العجينه فنتحصل على عجينة يابسه نضيف لهاا نصف فنجان زيت و نعجن جيدا نضيف الماء قليلا قليلا مع العجن المستمر حتى تصبح عندنا عجينه طريه
ملاحظة العجن يكون باليد لعده اسباب

1/عجينه تقليديه يعني ما كان في عندهم زمان العجانه و كدا راح تحسي بنكهة الماضي و انتي تستعملي يدك
2/ العجن باليد من التمارين الرائعه لشد الذراعين يعني 2 في واحد تعجني و تمارسي رياضة
3/ التدليك و المساج لليدين يعني انتي بالعجن و كانك في جلسة التدليك الكيني يعني وفرتي فلوس و بردو بتحضري اكل


تشكيل العجينة
تمسكي العجينه و تخنقيها كانك ماسكه شخص من رقبتو انتي بس اتخيلي شخص ازعجك و الخنقة تجيبلك كلاات عجينه حلوة و كده يعني طلعتي القوى السلبية و الشريره من غير اي اضرار

تحطيها في صينيه مدهونه بالزيت مع دهن الكرة كمان وتخليها ترتاح

نجي الان لتحضير الحشوة
بصل و طماطم و فلفل حامي و بهارات يعني شكشوكه

نتركها تبرد قبل ما نحطها كحشو

الان ناخذ كرة من العجينه و نفردها بكف اليد المدهون بالزيت لما تكون معجونه كويس راح تلاقيها تتفرد معاك بسهوله جدا

نحط الحشو في الوسط و نطبق الحواشي عند التطبيق رجعي ايدك بالعجينه لورا راح تلاقيها تتمدد و بعدها طبقيها

و اطبخيها فوق صاج مشرشوش بشوية زيت
تؤكل سخنة


و كده راح تطبخي و تعملي رياضة و تجميل و توفري في الكهرباء لما تعجني بيدك
و بعد ما كملت بست ايديا و قلت الله لا يحرمني منك يا نهوله ده بقى داخل في مجال تطوير النفس و تعزيز الثقه و العرفان ....
و عشان كل ده انا عايزة غواصه مش طيارة غيرت رايي


و اخيرا احبكم انا و هو
