طريقة عمل الطعمية المصري

مجتمع رجيم قسم الاطباق المنقولة
الكاتبة: شيمـو

طريقة عمل الطعمية المصري

السلام عليكم يا حبيبات ريجيم

الناردة جبتلكم اكلة لزيزة عندنا فصر معرفش كلكم تعرفوها ولا لا ولكنها مشهورة اوي ووهي

الطعمية



الطعمية هي الاكلة الشعبية في مصر واساسية في الفطار والعشاء تلاقيها دايما علي موائد البيوت الفقير والغني يحبوها لطعمها اللزيز والبسيط
هي دايما تتباع في المطاعم و لها محلات مخصوصة اول ماتنزلي مصر يسالوكي اكلتي طعمية وفول ؟
بالنسبة لمدينة الاسكندرية اللي انا منها بنسميها ( فلافل ) وبنحط عليها سمسم
ولكن مؤخرا في ستات بقوا يحبوا يعملوها بايدهم في البيت وانا قررت اشوف الطريقة ازاي واجربها وجبتهالكم معايا

المقادير :
1 . نصف كيلو فول مدشوش .
2. بصلتين كبيرتين مبشورتين ويفضل التقطيع الرفيق باليد .
3 . راسين توم كبار مفصصين.
4 . بقدونس - كزبرة خضراء - شبت . ( الكمية حسب الرغبة )

5 . ملح - فلفل اسمر - شطة - قرفة . ( الكمية حسب الرغبة )
6 . ملعقة بيكنج بودر .

الطريقة :
ينقع الفول يوم كامل في الماء علشان يكون طري وسهل الفرم وبعدين تحطي كل المقادير في الخلاط او الكبة وتزودي شوية مية صغيرين بحيث تشكل عجينة وتضربيهم حتي تتجانسوا وتتكون الجينة قدامك وبعد كده هاتصفيهم بمصفاة علشان تنزل المياة الزيادة منها وهتتبقا عندك عجينة هشة وطرية تقدري تقليها في الزيت بالاشكال الي تحبيها وممكن تضيفيلها سمسم علي الوجه .

وبالف هنا وشفا


الكاتبة: ♥♥..fafy..♥♥

يمي يمي يمي
نحن بسوريا بنسميها فلافل لذيذة كتييييير وبحبها
اليوم هاتعشى فلافل علشان خاطر عيونك ههههههههه
مممم بس نحن بنعملها من الحمص مش من الفول
وكمان بنحط شوي سمسم
جربيها وورينا ابداعك يا قمر
الكاتبة: اغاريد & رجيم

الله تسلم ايدك على الوصفة
انا اعشق الفلافل و خليتي نفسي فيها
وأحبها بالحمص و احبها بالفول
يلة اعمليها حتى نتشجع و نعملها
الكاتبة: شيمـو

تسلمولي حبايبي فوفتي وغوغتي هاجربها واوريهالكم
الكاتبة: سوسن .

امممم يشهي
نقدر ناكلوا في الريجيم
الكاتبة: الجوري عبدالله

يمممم احب الفلافل , بس يختي ناخذها من المطاعم اريح من طبخها هع P: < توها طالبه من غوزي مندي هههه , يعطيكِ العافيه
الصفحات 1 2 

التالي
السابق