الكيكه الاسفنجية
مجتمع رجيم / المعجنات و الحلويات
كتبت :
mira
-
ودى تنفع لعمل التورتات وخفيفة جدا
لعدم وجود سمن فى مكوناتها
كوب ونصف دقيق ( نستعمل المج كمعيار )
كوب وربع سكر بودره
10 بيضات
بيكنج باودر ( كيس )
نصف ملعقة شاى فانيليا
نضرب البيض مع الفانيليا والسكر البودره كويس قوى
لغاية مايبقى زى الكريمه
نضيف الدقيق مع البيكنج باودر للعجانه ونقلب بالراحه
حتى التجانس التام
( التقليب بالراحه حتى لا نفقد الهواء اللى اتكون من ضرب البيض جامد)
وندهن الصينية بالسمن ونصب العجينه
ندخلها فرن ساخن 350
ولما تنتفخ الكيكه وتاخد حجمها نوطى الفرن للسوا
ولما تطلع يا نسيبها تبرد
او الافضل نقلبها على شبكه او غربال سلك حتى تبرد
وممكن بعد كده نعمل بيها حاجات كتير اوى
وبالف هنا وشفا
لعدم وجود سمن فى مكوناتها
كوب ونصف دقيق ( نستعمل المج كمعيار )
كوب وربع سكر بودره
10 بيضات
بيكنج باودر ( كيس )
نصف ملعقة شاى فانيليا
نضرب البيض مع الفانيليا والسكر البودره كويس قوى
لغاية مايبقى زى الكريمه
نضيف الدقيق مع البيكنج باودر للعجانه ونقلب بالراحه
حتى التجانس التام
( التقليب بالراحه حتى لا نفقد الهواء اللى اتكون من ضرب البيض جامد)
وندهن الصينية بالسمن ونصب العجينه
ندخلها فرن ساخن 350
ولما تنتفخ الكيكه وتاخد حجمها نوطى الفرن للسوا
ولما تطلع يا نسيبها تبرد
او الافضل نقلبها على شبكه او غربال سلك حتى تبرد
وممكن بعد كده نعمل بيها حاجات كتير اوى
وبالف هنا وشفا