دورة تعليمية للمعجنات الجزء الاول

مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت : مديرة اعمال زوجي
-
كتبت : karoZ
-
[frame="13 70"]موضوع روعة ووصفات حلوة كثير
وتسلم الايادي [/frame]
كتبت : habibat zaujaha
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة sosoroze:
السلام عليكم حبيبة زوجها بسم الله ماشاء الله لاقوة الا بالله ايه الجمال ده ايه الروعه دى الله ينور عليكى ياعسل فى انتظار المزيد وربنا يرزقك ويرزقنى بالزريه الصالحه اللهم آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآميييييييييييييين
مشكوررررررررة حبيبتى
ربنا يبارك فيك كلك ذوق
كتبت : موني اليمن
-
ربنا يعطيكي الف عافية اختي والله يسلمووو

حبيبتي انا اعمل طريقة للعجن قريبة من طريقتك..وتظبط معاي بس ماتظبط معاي البيتزا..ماادري ليش
ابغاها مثل البيتزا هت وماعرفت اسويها..وحابة استفسر عن الطريقة والسر اللي يخلي الفطاير والعجينة رطبة كثير بعد طبخها..انا لو مرت عليها اكثر من ساعتين تصير قاسية ومطاطة
وربنا يجعلها في ميزان حسنانك
كتبت : habibat zaujaha
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة موني اليمن:
ربنا يعطيكي الف عافية اختي والله يسلمووو

حبيبتي انا اعمل طريقة للعجن قريبة من طريقتك..وتظبط معاي بس ماتظبط معاي البيتزا..ماادري ليش
ابغاها مثل البيتزا هت وماعرفت اسويها..وحابة استفسر عن الطريقة والسر اللي يخلي الفطاير والعجينة رطبة كثير بعد طبخها..انا لو مرت عليها اكثر من ساعتين تصير قاسية ومطاطة
وربنا يجعلها في ميزان حسنانك
هلا اختى نورتى الملف بتواجدك
بالنسبة للعجينة راح اعطيك عجينة طرية جدا ماشاء الله حتى لو تبقى لتانى يوم
وبعدما تطلعى البيتزاء من الفرن او الفطاير لاتخليها فى التيار بعدما تبرد تمام غطيها حتى لاتنشف
وهده الطريقة والمقادير صدقينى راح تدعيلى
جربيها لكن اتبعى المقادير والخطوات صح
العجينه تتكون من
مرحلتين
الكاس المستعمل هو كاس الجبن =240 غ

والملعقة ملعقة الاكل وتكون الكميه ممسوحه
والحليب عادي وحتى لو الملاعق مليانه
والفنجان استعمل فنجان القهوه التركيه بس ما امليه على الاخر
والعجينه تتكون من مرحلتين
بالاول تخلطين المرحله الاولى وتتركيها عشر دقايق وراح يكون شكلها سائل شوية
فنجان قهوة سكر + 2 ملعقة اكل خميره فوريه + 2 كاس ماء دافي + ذرة ملح + 2 كاس دقيق و اضيفي ملعقتين حليب بودر مليانه .... انا احط ملعقة خميره بس

وبعدها تظيفى مقادير المرحله الثانيه عليها
3 كاسات دقيق + نصف كاس زيت
و تعجني فيها ... بالاول ممكن تلصق في ايدينك بس عادي حطي في يدك القليل من الزيت او طحين و ابدي اعجني فيها وكل ما طولتي عجن فيها راح تكون احسن واحسن
لما تتكور معكي وتصبح ملسه وما تلصق في الوعاء ...
وتعجن جيدا وتستخدم على طول
ملاحظات
مثل ما شفنا العجينه تنقسم لقسمين وتتخمر عشر دقايق في القسم الاول ... وتضاف عليها باقي المكونات
يعني مجموع الطحين في العجينه هو خمس كاسات
الكميه ممكن تكون كبيره على بعضكم لكن ممكن تشكلي فيها وتنوعي يعني تقسمي العجينه لفطاير ولعمل البيتزا اولخليه واى معجنات بتحبيها
والفرن يكون ساخن مسبقا
ولاتفتحى عليها الفرن كتير
وطبعا تتركي العجينة تختمر براحتها خاصتا فى الشتاء لازم تااااااااخد راحتها فى الاختمار حتى يتضاعف حجمها
جربيها وقوليلى ايش صار معاك انا بانتضارك
كتبت : زيزي زيزي
-
تسلم ايدك حبيبه زوجها
مجهود خرافى وما قصرتى فى اى شىء
بارك الله فيكى
وان شاء الله معاكم فى الدوره
الصفحات الأولى ... 33  34  35  36  37 38  39  40  ... الأخيرة

التالي

الدورة التعليمية للمعجنات الجزء التانى

السابق

بيتزا الخضار من مطبخي - ابداعاتي حلوياتي

كلمات ذات علاقة
للمعجنات , الاول , الجزء , تعليمية , دورة