دورة تعليمية للمعجنات الجزء الثالت

مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
habibat zaujaha
اخر تحديث
دورة تعليمية للمعجنات الجزء الثالت

zx9qx05dawrl4sykd0j.
دورة تعليمية الجزء الثالث
غالياتى
السلام عليكم ورحمة الله
الدرس الثالث هو سندوتشات ..متنوعة
سندوتشات للااطفال ولطلبة فى المدارس
ولفطور الصباح وتنفع لنزهات والرحلات وايضا كعشاء خفيف
نبداء بسم الله

hh7net_12869750301.g

خبز الصمون او خبز الفينو من هدا الخبز يمكننا تحضير اروع واشهى السندوتشات
hh7net_12869763772.g
نبداء بالعجينة الاساسية
المقادير
2 ملاعق زيت **2ملاعق حليب بودرة*
ملعقة ملح
ملعقة سكر +ملعقة اكل ممسوحة خميرة بيرة او خميرة فورية
1 كيلو دقيق ابيض
2 كوب ماء دافى تقريبا
hh7net_12869760811.j
الطريقة
نضع الخميرة والسكر وكوب ماء دافى وسط حفرة فى الطحين
ونغطيهم مدة 10 دقايق
نلاحظ ارتفاع الخمير
hh7net_12869760812.j
نخلط باقى الماء ونستمر فى العجن وكلما عجنا تحصلنا على خبز خفيف وهش جدا
نترك العجينة ترتاح ساااعة مش اقل
هنا قبل مااتركها ترتاح
hh7net_12869763771.j
شوفو ماشاء الله كيف اختمرت
hh7net_12869760813.j
نقرص العجينة كرات
نفرد كل كرة كما فى الصورة ونلفها
hh7net_12869762301.j
ناتى لطرف القرص وندهنه بخليط طحين وماء حتى تلتصق اللفة ولاتنفتح اتناء الخبز فى الفرن
hh7net_12869762302.j
ونكمل مع باقى العجينة
نتركهم نص ساعة
ندهنهم بحليب وبيضة
وبعضهم رشيت عليهم سمسم وبعضهم تركتهم سادة
hh7net_12869762313.j
دخلتهم الى الفرن الساخن
حسب الفرن الى عندك انا النار من فوق وتحت (لازم يكون الفرن كهربائى )لنتيجة افضل
نطلعهم من الفرن
شوفو تبااارك الله
hh7net_12869763773.j
hh7net_12869763774.j
شوفو شكله من جوا
hh7net_12869764972.j
وعملت مع خبز الصمونى
خبزات برقر بالسمسم
قرصتها كرات ورتكتها 40 دقيقة اخرى لتختمر بشكل جيد
ودهنتها بالبيضة والحليب ورشيت سمسم وعلى الفرن على طووووول
هدا شكله بعدما طلعته من الفرن
hh7net_12869767111.j

hh7net_12869767112.j
وهدا شكله من جوا
hh7net_12869768181.j

ونعبى الخبز بانواع الحشو المختلفة
الحشو
انا استعملت حشوات عديدة
كبدة دجاج وممكن تستعملى الكبدة الضانى
قطعتها مكعبات وغسلتها بشوية خل
رشيت عليها شوية طحين وملح
وشوحتها فى الزيت مع بصل..طماطم ..فلفل اخضر حار ...كلهم عملتهم مكعبات
وشوحتهم مع الكبدة ...ملح ....فلفل اسود وريحان مفروم
hh7net_12869784401.j
وطبعا معه شرحات طماطم وبصل وصوص حار (هريسة او شطة )
hh7net_12869784412.j

hh7net_12869784413.j
وهنا السندووتشات حشيتها بالكبدة
hh7net_12869787321.j
زووووووووووم
hh7net_12869787322.j
وقليت بطاطس طعنتها غيرررررررر مع السندوتشات
hh7net_12869787323.j

hh7net_12869789261.j
الحشو الاخر
استعملت شرايح الكباب
نحتاج لحم مفروم ناعم ....بصل ...تومة ...معدنوس ...بيضة...بقسماط
بهارات الكباب ...
hh7net_12869764971.j

hh7net_12869771911.j
خلطهم كويس وعملتهم زى مافى الصورة ودخلته فرن ساخن 20 دقيقة
شوفو اسطوانة الكباب بعدما طلتها من الفرن
hh7net_12869771912.j
وقطعتها سلايس
hh7net_12869771913.j
وحشيت به الخبز نحتاج خس...طمطام شرحات...خيرا...بطاطس مقلية
وجبنة سلايس ..كاتشب ...مايونيز
وجرجير
hh7net_12869771914.j
وهنا طبق الجرير
hh7net_12869775051.j
لاحضو الصور كيف حشت البرقر بشرايح الكباب
hh7net_12869768183.j
ونكمل وضع الخس وشرايح البطاطس المقلية وحلقات الطماطم وباقى المقادير
وبعدين وضعتها فى ماكينة التوست شوية حتى تدوب الجبنة
hh7net_12869768184.j
وهده البرقر جاهزة
hh7net_12869769502.j
ززززززززززززززوم
hh7net_12869769513.j
وجزء من الصمون حشيته بالفلافل عملتها فى الفرن وسبق ونزلت الطريقة
ومعها الخس والصوص
hh7net_12869774141.j

hh7net_12869774142.j

وباقى الصمون حشيه بالشرايح الكباب
وشوية من العجينة عملتها دوائر ووضعت فيها
حلقات الطماطم والريحان تما الجبنة المبشورة
hh7net_12869775611.j
وهده الاعشاش اللذيذة روووعة
روووعة كفطور للطلبة فى المدرسة
hh7net_12869775612.j
الشطاير الملفوفة
قرصت العجينة كرات وفردتها دوائر
وخبزتها على الصاج
hh7net_12869777381.j

hh7net_12869777392.j
نمسح بالكتشب على الشطيرة وقليل من الخس والسماق والكبدة
وشرايح البصل ومكعبات الطماطم
hh7net_12869777393.j
نلف الشطيرة
hh7net_12869777394.j
و هده صمونى بشكل مبتكر نيفع لفطور اولشاى العصارى
نقرص العجينة كرات ونمطها شوية من الاطراف
نضغط على اطرافها بنص كوب كما فى الصورة
ندهنها بالبيض والحليب ونرش السمسم او بدور الخردل
hh7net_12869780341.j

hh7net_12869780342.j
مع الفطور ياسلالالالام
hh7net_12869780343.j
وهنا سلقت صدر دجاجة وفتته قطع صغيرة وخلطه مع البصل والمعدنوس
وزيتون شرايح ممكن نحشى بها خبز الصمون
hh7net_12869781831.j
وهنا عملت اصابع كفتة مشوية شويةتها فى الطاوة مع ملعقة زيت فقط عملتها بنفس خليط الكباب السابق
hh7net_12869800451.j

hh7net_12869800452.j
وجزء من العجينة خبزتها فى ماكينة التوست
رقيتها بسمك عريض شوية وقطعتها مستطيلات ودوائر وتركتها نص ساعة
وبعدين خبزتها فى ماكينة التوست الساخن
hh7net_12869800453.j

hh7net_12869800454.j


وهنا حشيتها باصابع الكفتة المشوية
وطبعا شرحات الطمطام والخيار والكاتشب والمايونيز
hh7net_12869803891.j

hh7net_12869803892.j

hh7net_12869803893.j

hh7net_12869803894.j

سندوتش السلحفاة المحشى
نحتاج مقدار من عجين الصمون او الفينو
الحشو
تونة ..مكعبات من ...طمطام ..زيتون ...بقدونس ...بصل
شطة وتقدرى تستغنى عنها
hh7net_12869806661.j

اتركم مع الصور
توضح الطريقة اكتر الخطوات
طبعا بعدما اختمرت العجينة
نرقها وووو
hh7net_12869806662.j
وهنا قوقعة السلحفاة
hh7net_12869806663.j
وهده راح تكون ايدين ورجلين السلحفاة والكرة الكبيرة للراس
hh7net_12869806664.j
تما
hh7net_12869806665.j
نلف اطراف الدائرة فوق الحشو
hh7net_12869808551.j
نضع عجينة القوقعة فوق الكرة المحشية
hh7net_12869808552.j
ونسوى الاطراف تحت
hh7net_12869808563.j
بسكين نعمل فتحات
hh7net_12869808564.j
ندهن صينية فرن ونضع فيها الاطراف الصغيرة الى هما يد وارجل السلحفاة
ةندهنهم بالبيضة والحليب
تما الكرة الكبيرة الى هى جسم السلحفاة
hh7net_12869808565.j
نتركها نص ساعة ترتاح
نرش السمسم ونعمل فتحات صغيرة للعيون نضع فيها زيتون اسود
ونعمل فتحة الفم بمقص المطبخ ونضع فيها ورق الشمعى او سلفر
hh7net_12869812111.j
وبعد ما ترتاح السلحفاة ندخلها الفرن
hh7net_12869812112.j
ونخبزها حتى تحمر تقريبا 25 دقيقة حسب فرنك
hh7net_12869812113.j
وهنا سلحفاتنا جاهزة
hh7net_12869812114.j
عطيتها شوية بقدونس تاكله هههههه
hh7net_12869812115.j
شوفو الحشو يمي يمى
hh7net_12869813881.j
زوووووم
hh7net_12869813882.j
سلحفاتنا بين الشجر
hh7net_12869813883.j
الحمد لله خلصت الجزء الثالت من دورة المعجنات
حبيباتى لو عملتو سندوتش لعيالكم وعجبكم الموضوع
لاتنسونى واهل بيتى من صالح دعواتكم ولكم بالمتل

hh7net_12869750302.g







ام انسام
بسم الله ماشاء الله عليك ياحبيبة
درس ولا اجمل
ربي يبارك فيك وفي اولادك ويرزقك الذرية الصالحة
*قمرهم كلهم*
الله االله ماشاء الله ياحبيبة
درس اكتر من رائع
وجهد ملموس وموضوع متعو ب عليه
ربنا يبارك لك فى صحتك وفى عائلتك يارب
habibat zaujaha
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة ام انسام:
بسم الله ماشاء الله عليك ياحبيبة
درس ولا اجمل
ربي يبارك فيك وفي اولادك ويرزقك الذرية الصالحة
تسلمى ام انسام
مرورك الاجمل
اللهم امين يارب
..::[(kinzi)]:::.
ماشاء الله ..سلم ايدياتك حبيبة ..
بارك الله فيك علي مجهوداتك وتعبك
sandybill
لالالالالالالالالالالالالالالا حرااااااااااااااااااااام هيك انا بدى الحين الحين خبز اهئ اهئ

والله ما شاء الله بيجننووو يسلمووو دياااتك وربنا ما يحرمنا منك يا لغلا

انا ممكن اطبقهم بس ينفع الفرن العادى ولا لازم الكهربائى ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي

بيتزا لعيون رسولي قدوتي ولكل محبي البيتزا

السابق

اطعم فطاير من دفء المشاعرحملة سماء الابداع

كلمات ذات علاقة
للمعجنات , الثالث , الجزء , تعليمية , دورة