فطاير التمر لأول مره بث مباشر من مطبخي{مسابقه}
مجتمع رجيم / المعجنات و الحلويات
كتبت :
ام حنين 1981
-
بسم الله الرحمن الرحيم
يااحلى وردات اخيرا ولأول مره اتعلم وانزل صور في المنتدى
ويارب متكنش اخر مره وتقولولي ياريتك مانزلتي حاجه
ههههههههههههههههه
اده عملتلكم مخصوص فطاير التمر او بسكوت تمر لأنو بيقرمش ويارب يعجبكم
المقادير:
4كاسات دقيق 1ملعقة كبيره خميره
اكاس زيت نص كاس زبده مذابه
2زبادي او1زبادي وكاسة لبن
1ملعقة سكر رشة ملح
3او4ملاعق كبيره سمسم محمص
الطريقه:
نخلط السوايل مع بعض {الزيت والزبده واللبن والزبادي}
نخلط النواشف جيدا{الدقيق والخميره والملح والسكروالسمسم}
ممكن مضفيش مقدار القيق كلو وخلي نص كاسه اذا العجينه احتاجت تضيفيها
نضيف النواشف على السوايل ونعجنها كويس وحتبأه كده
تغطيها وتسبيها تتخمر نص ساعه او اكتر شويه
وبعد ماتخمر لتسهيل الشغل تكوريها كور متوسطه على قد القطاعه اللي حتستخدميها
وتجهزي التمر صوابع صغيره برضوا لتسهيل الشغل طبعا التمر انادوبتوا على النار في ملعقة زبده بس مصورتوش لأني عامله كميه وبحطها في الفريزر كل مااحتاج منها اطلعها جاهزه
وتجيبي القطاعه المقاس اللي يعجبك انابستعمل الوسط وتفردي عليها العجينه وتحطي جواها التمر وتقفليها
وتملي صينيه مدهونه زيت او زبده وده شكلها قبل ماادخلها الفرن
ودي بعد ماطلعت من الفرن
وبتكون مقرمشه وجميله جدا والله حتى ولادي بيحبوها جدا
يارب تجربوها وتعجبكم
وسامحوني لو في مشاكل في الموضوع دي اول مره
وبالهنا والشفا
مستنيه الردود ياقمرات حتى لو طرده من القسم مفيش مشاكل ههههههههههه
يااحلى وردات اخيرا ولأول مره اتعلم وانزل صور في المنتدى
ويارب متكنش اخر مره وتقولولي ياريتك مانزلتي حاجه
ههههههههههههههههه
اده عملتلكم مخصوص فطاير التمر او بسكوت تمر لأنو بيقرمش ويارب يعجبكم
المقادير:
4كاسات دقيق 1ملعقة كبيره خميره
اكاس زيت نص كاس زبده مذابه
2زبادي او1زبادي وكاسة لبن
1ملعقة سكر رشة ملح
3او4ملاعق كبيره سمسم محمص
الطريقه:
نخلط السوايل مع بعض {الزيت والزبده واللبن والزبادي}
نخلط النواشف جيدا{الدقيق والخميره والملح والسكروالسمسم}
ممكن مضفيش مقدار القيق كلو وخلي نص كاسه اذا العجينه احتاجت تضيفيها
نضيف النواشف على السوايل ونعجنها كويس وحتبأه كده
تغطيها وتسبيها تتخمر نص ساعه او اكتر شويه
وبعد ماتخمر لتسهيل الشغل تكوريها كور متوسطه على قد القطاعه اللي حتستخدميها
وتجهزي التمر صوابع صغيره برضوا لتسهيل الشغل طبعا التمر انادوبتوا على النار في ملعقة زبده بس مصورتوش لأني عامله كميه وبحطها في الفريزر كل مااحتاج منها اطلعها جاهزه
وتجيبي القطاعه المقاس اللي يعجبك انابستعمل الوسط وتفردي عليها العجينه وتحطي جواها التمر وتقفليها
وتملي صينيه مدهونه زيت او زبده وده شكلها قبل ماادخلها الفرن
ودي بعد ماطلعت من الفرن
وبتكون مقرمشه وجميله جدا والله حتى ولادي بيحبوها جدا
يارب تجربوها وتعجبكم
وسامحوني لو في مشاكل في الموضوع دي اول مره
وبالهنا والشفا
مستنيه الردود ياقمرات حتى لو طرده من القسم مفيش مشاكل ههههههههههه
كتبت :
ام حنين 1981
-
على فكره يامشرفتنا ياقمرات اناكتبت اسمي على الصور بس طلعت كلها تحت منتدى رجيم ههههههههه
المره الجيه اغير مكانها ان شاءالله ماشي؟؟؟؟؟؟
المره الجيه اغير مكانها ان شاءالله ماشي؟؟؟؟؟؟
كتبت :
ام عبدالله1
-
مشكورة حبيبتي عالفطاير الرائعة
تسلم ايديكي وبانتظار المزيد من اكلاتك الشهية
تسلم ايديكي وبانتظار المزيد من اكلاتك الشهية