أطباقنا الخاصة للرجيم موضوعات حصرية في أطباقنا الخاصة للرجيم لا للمنقول

الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over)

Like Tree16معجبون بهذا
(رشيقه هانم)
رحيق الوردات مشرفة سابقة لها عبير الورد
قديم 03-09-2011, 05:45 PM
#1
السلام عليكم يا بنات
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) g6e4m8ifrof1xmlbs25.
اليوم عامله الكشري المصري و بالورد لعيون احلي شايموستاالكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) smile03.gif مع حسابه بالنقاط كمان
طبعا بتقولو دي اكيد مجنونه ورد ايه بقسم اكلات الرجيم بس اصبرو و هتشوفو
بجد الكشري اكله صحيه لو اتعملت صح لان فيها عدس و ارز و حمص يعني عناصر كتير


يلا نبدأ بسم الله

هنقسم الكشري قسمين

أولا:الأرز و العدس و المكرونه و الحمص


و ده الجزء السهل

1. الأرز بالشعريه: يطبخ بالطريقه العاديه بدون دهون بالشكل ده
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) o1608gcqp4t63jq58fbr

2. العدس: يغسل و يطبخ بالطريقه المعتاده بدون دهون لانها اشبه بتدميس الفول(علي النار مع حبه طماطم و بصله سليمه و لما يغلي نقلل الحراره و نغطي لحد ما يستوي و بتيل بعد السوا بالملح و الشطه و الكمون) ده شكله
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) w6lk8eniv9wyhu7ohjlj

3. المكرونه: مسلوقه بماء فقط كده
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) sgm5ztm9r0snepxvmzzg

4. الحمص:منقوع و مسلوق



ثانيا: الصلصه و الصلصه الحاره و الدقه و الورد

1. الصلصه:الخطوات مصوره
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) l5ea0dm601eetzcripk_الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) vkcdr5ltked7vm5f4s2g
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) ndrna61pcy9p1rc2w8z5الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) pu0gjb0zgn2sd8mcegq7
طماطم و بصل و توم و بهارات و ملح تضرب معا و يضاف قليل من الصلصه و ترفع علي النار تغلي ( تتسبك يعني) بس مش مده طويله بعد كده ضيفي الخل و تغلي دقيقه و ارفعيها
ده شكلها النهائي
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) l7o23y60uhpxzupb6ao.


2. الصلصه الحاره: ناخد قليل من الصلصه و نخلطها مع شطه حمرا جيدا و تغلي دقيقه و ترفع بصراحه انا بعمل الخطوه دي بالميكرويف
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) k782t9l5t315f4vff0y8


الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) 7n3dkjevrj9qefhqpfb.


3. الدقه:شطه و توم يفرم ناعم و كمون و خل تفاح و ليمون
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) pdw6bsx2en5x39k6syj_الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) z5205y5nt25zbhcxj_th


4. الورد(البصل المحمر): طبعا الكل هيقول دي مجنونه ورد ايه اللي بقسم اكلات الرجيم بس خليكو معايا

· يقطع البصل شرايح رفيعه متساويه الحجم (يعني قطعي البصله شرائح خدي منها المناسب للورد و الباقي خليه

للصلصه عشان يطلع الورد مقرمش و بدون زيت)

· حطي عليه الملح كده و اتركيه ينزل ميته
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) tjxrwjhyai72m2fwfckg


· اشطفي البصل من الملح و افرديه علي منديل مطبخ
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) mxerrclvi9wermk3wx.j


· نيجي للتحمير طبعا الورد عاوز زيت كتير يعني مش ملعقه و الكلام ده انا عملت خطهالكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) smile23.gif عايرت الزيت قبل و بعد التحمير بمعني اني حطيت 8 ملاعق كبيره زيت و حمرت البصل و عايرته كل اللي نقص اقل من ملعقه زيت واحده لان الطريقه دي بتخلي البصل ما يشرب زيت ابدا و مقرمش و ده معناه اني استعملت ملعقه زيت واحده للورد(طولت في الشرح بس حبيت اوضح)
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) indtcyigo7vwsi7uq6b.


· ده شكله بعد التحمير حتي المنديل ما عليه الا قطرتين زيت
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) 79q4wypy51nsopw0s0y.



الحمد لله خلصتالكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) smile19.gif
اتفضلوووووووووووووووووو

ده طبق سوبر مكوناته:6 ملاعق كبيره أرز+ 6 مكرونه+4 عدس+2 حمص و حطي صلصه و شطه و دقه زي ما تحبي ما فيها نقااااااط
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) kx1tsbleahigawicxqg.
النقاط للطبق:7 نقاط

(يضاف نقطه للورد)



اما ده طبق وسط مكوناته: 3 ملاعق كبيره أرز+3 مكرونه+2 عدس+1 حمص
الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over) oyo3psb86k7o2j9rxwf8
النقاط للطبق:3,5 نقاط
الورد: 1 نقطه
الصلصه:0 نقطه
الصلصه الحاره: 0 نقطه
الدقه:0 نقطه

بمليوووووووووووووون هنا يا رب
الصورة الرمزية الفراشة الاردنية
الفراشة الاردنية
وردة بيضاء
قديم 03-09-2011, 06:11 PM
#2
رشيقة حبيبتي شكلو كتير زاكي تسلم اديكي
وبالهنا على قلبك شايموستا
الصورة الرمزية زهره الاسلام
زهره الاسلام
مديرة سابقة قديرة
قديم 03-09-2011, 06:14 PM
#3
ما شاء الله
ايه الجمال ده يا رشيقه هانم
فعلا انتى اسم على مسمى :)
انتى كده حتشجعينا بجد نعمل رجيم
تسلم ايدك على الطبق الرائع والشهى جدا

تم التقيم
فى انتظار المزيد من وصفاتك الرائعه للرجيم

الصورة الرمزية أم مهدي
أم مهدي
روح المنتدى
قديم 03-09-2011, 06:14 PM
#4
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ماشاء الله الله يسعدك دنيا واخرة
وان شاء الله اجربها
موفقة غلاتي
الصورة الرمزية شايموستا
شايموستا
وردة بأجمل لون
قديم 03-09-2011, 06:15 PM
#5
احم احم
علي فكرة انا شايموستا المذكورة اعلاه
هههههههههههههههههه
بجد بجد تسلم ايدك الف مرة
ولو فضلت اشكر فيكي من هنا للسنة الجاية مش هوفيكي حقك علية

انتي خليتيني فعلا ماحسش اني اتحرمت من اكتر حاجة بحبها
بكرة ان شاء الله هنفذ الطبق بتاعك بالمللي
(رشيقه هانم)
رحيق الوردات مشرفة سابقة لها عبير الورد
قديم 03-09-2011, 07:41 PM
#6
ما شاء الله

ايه الجمال ده يا رشيقه هانم
فعلا انتى اسم على مسمى :)
انتى كده حتشجعينا بجد نعمل رجيم
تسلم ايدك على الطبق الرائع والشهى جدا
تم التقيم
فى انتظار المزيد من وصفاتك الرائعه للرجيم

تسلمييييييييييييييلي زهره و الله انتي اللي بتشجعيني بكلامك الحلو ده و بنسي تعبي لما الموضوع يعجبكم
اضافة رد

العلامات المرجعية

الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over)


« صينية الكفته الدايت من هدوء الورد طبق دجاج مشوي للرجيم من مطبخي »

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع


الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
الكشرى المصرى بطريقتى زهرة الليمون الأطباق الرئيسية 3 08-07-2014 10:36 PM
الكشرى المصرى بالصور اية رفعت الاطباق المتنوعة 14 07-26-2013 07:35 AM
الكشرى المصرى محبة رسول الهدى الأطباق الرئيسية 10 01-02-2012 01:54 PM
الكشرى المصرى محبة رسول الهدى الأطباق الرئيسية 11 10-08-2011 10:51 PM
الكشري المصري Coeur de Rjeem الاطباق المتنوعة 10 09-26-2010 10:19 PM

الساعة معتمدة بتوقيت جرينتش الساعة الآن 09:11 PM. : .
المواضيع و التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي مجتمع رجيم ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)
جميع الحقوق محفوظة Rjeem 2015
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
System exit pages by mr.AmRaLaA
منتدى رجيم منتدى مستقل