طريقه عمل الكشرى المصرى بالتفصيل وبالصور

مجتمع رجيم / الأطباق الرئيسية
كتبت : زهره الاسلام
-
الكشرى من افضل واشهى الاكلات المصريه وطعمه زى المحلات بالضبط بالتفصيل وبالصور

بالتفصيل 0023.gif

بالتفصيل mh7eerzsrhlzcwaj6rec


المكونات
2 كوب ارز
1\4 كيلوا عدس اسمر
1\2 كوب شعريه
1\4 كيلوا مكرونه اسباكتى وصغيره
1\4 كيلوا حمص
1\2 كيلوا طماطم
2 بصله
ثوم


الطريقه

اولا يتم سلق المكرونه وتصفيتها ويتم وضع معلقتين زيت وملح وفلفل وتقلب وتترك

بالتفصيل 13999057601.jpg


ثانيا يتم غسل العدس وسلقه نصف سواء وبعد ذلك يصفى ويغسل ويترك

ثالثا يتم عمل الصلصه الخاصه بالكشرى (البارده)
يفرم ثوم ثم يحمر فى زيت وملح وفلفل وكمون ونضع الطماطم المخلوطه ومعجون طماطم ومعلقتين خل وتترك حتى تتسبك

بالتفصيل 13999057602.jpg


يتم عمل صلصه حاره للكشرى وهى صلصه زيت
يتم وضع كميه كبيره من فلفل احمر مطحون (شطه) مع زيت على النار ويتم تقليبها وبعد التحمير يتم وضع معجون الطماطم عليها ويتم تخفيفها بقليل من الصلصه البارده وتترك على النار حتى تتسبك (دى بتكون حاميه جدااااا)

بالتفصيل 13999057603.jpg


رابعا يتم عمل الدقه الخاصه بالكشرى
عباره عن 3 فصوص ثوم مفرومين ويتم وضع عليهم شطه وكمون وملح وخل ويتم غلى مياه ووضعها عليهم ونغطيها فتره

بالتفصيل 13999057604.jpg


خامسا يتم عمل البصل المقرمش الخاص بالكشرى
يتم فرم بصلتين كبار او تقطيعهم شرائح وانا استسهلت ففرمت البصل
ويتم تحميرهم فى الحله التى سيتم فيها عمل الارز فى زيت ويرش عليهم ملح وبهارات ونستمر بالتقليب حتى يكون لونها دهبى
يتم تصفيه البصل من الزيت وترك قليل جدا من البصل والزيت فى الحله
واهم خطوه حتى يظل البصل مقرمش ان يتم وضعها على ورق مطبخ ويفرد على الورقه حتى يبرد وينشف وبعد ذلك يوضع فى الطبق

بالتفصيل 13999057605.jpg

بالتفصيل 13999071351.jpg


سادسا يتم سلق الحمص وقبل الاستواء يتم وضع 3 فصوص ثوم مفرومين +معلقه معجون طماطم+عصير ليمونه+ملح،فلفل،كمون
بالتفصيل 13999087521.jpg


سابعا واخيرا يتم عمل الكشرى
فى نفس الحله التى تم تحمير البصل فيها يتم وضع الشعريه مع باقى البصل وتحمر حتى يصبح لونها ذهبى وبعد ذلك يوضع معيار الماء وهو 3 كوب ماء ونضع الملح والكمون والفلفل ونصف معلقه بهارات
وعند غلى الماء نضع الارز ونهدىء النار وعند قرب تمام استواء الارز نضع العدس ويقلب ويغطى الاناء حتى تمام الاستواء

بالتفصيل 13999071352.jpg


عند الغرف يوضع الارز فى القاع وبعد ذلك المكرونه وبعده الحمص ثم الصلصه ثم البصل ثم الدقه

بالتفصيل 13999071354.jpg


بالتفصيل 13999071353.jpg

جربوه وان شاء الله يعجبكم بالتفصيل 000021.gif
بالتفصيل 0024.gif
كتبت : || (أفنان) l|
-

يمي يمي يمي
روووووووووووووووووووووووعة
لذيذة ومشهية

يـع’ـــطــيك الع’ــاأإأفــيه ..
ع الوصفه الشهية والذيذة .....

.. تقــبلي م’ـــروري وتقييمي لكِ..
كل أإألــــ ود وباأإأإقــة ورد ...

كتبت : أمواج رجيم
-
يمممم يممي
شكلها شهي ولذيذ ياقلبي
حنا مانحب الحار واجسامنا ماتعودت عليه
احلى تقييم لعيونك
كتبت : اموشي
-
يمي يمي شكله طعععم
يعطيكي الف عافية

احلى تقييم
كتبت : Hayat Rjeem
-
يممممممممممممممممممى شكله لذيذ
يسلمووو ايدينك الحلوين روحى شكله بيشهى
تقبلى مرورى وتقييمى
كتبت : ~ عبير الزهور ~
-
يسلمو ايدينك الحلوة ياقلبى
شكله ماشاء الله راااائع
واكيد الطعم جنااان
ماننحرم روعة جديدك
تقديرى وتقييمى
واحلى وسام لعيونك
الصفحات 1 2 

التالي

فلفل محشي باللحم و خضار بالثوم

السابق

طبق الكسكسي بالخضار

كلمات ذات علاقة
المصري , الكشري , بالتفصيل , عمل , وبالصور , طريقه