زبادى بيتى للرجيم..
مجتمع رجيم / أطباقنا الخاصة للرجيم
كتبت :
أم عمر و توتة
-
حبيباتى الغاليات اجمل وردات..
الزبادى من الوجبات الخفيفة السهلة المحببة للصغار و الكبار..
و لا يخلو نظام غذائى (تقريبا) منه..
اقدم لكن طريقتى فى عمل الزبادى بالبيت..
ان شاء الله يعجبكوا..
المطلوب..
لكل كيلو حليب / 2 ملعقة صغيرة من خميرة زبادى..
(زبادى موجود سابقا عندك..)
و الحليب يتم غليه ثم تركه يبرد وننزع الوجة
للتخلص من الدسامة ( احفظها مرة بعد مرة و اعملها سمن ..)
نضع خميرة الزبادى فى كوب..
نقلب جيدا حتى يصبح كريمى جدا..
(مثل الكريمة..)
الحليب يكون دافئ و ليس ساخن(اذا كان ساخن يكّون ماء
على السطح)
نضع قليل من الحليب على كوب الزبادى و نقلب
جيدا ثم نضيفه الى باقى الحليب و نقلب..
نضعه فى اكواب زجاجية او فخارية
ثم فى مكان دافئ حوالى 6 الى 8 ساعات..
(ممكن تدفئة الفرن قليلا ووضعهم..)
بعد مرور الوقت المحدد نضعه فى الثلاجة..
بعد خروجه من الثلاجة..اطعم من الجاهز..
طبعا متبعى الحمية ينزعوا الوجة..
الف هنا و شفا يا قمرات..