مجتمع رجيمالاطباق المتنوعة

حملة سماء الابداع ..الفطير المصرى المحشى بالتفصيل

habibat zaujaha 01:49 PM 11-01-2010



السلام عليكم

حبيباتى واخواتى الغاليات
اولا باشكر الادارة وكل اعضائها وكل مشرفاتنا على فكرة حملة سماء الابداع

اليوم راح اشارك اخواتى فى وصفة الفطير المصرى المحشى
وهى وصفة من اجمل الوصفات فى المطبخ المصرى دقتها زمااان فى القاهرة وتعلمت طريقتها اخيرا
نبداء بسم الله الرحمن الرحيم

الفطير المصرى المحشى





المقادير
بسيطة جدا وساهلة
3 اكواب طحين *ملعقة صغيرة ملح
2كوب ماء
الماء نصب بالتدريج ممكن يزيد وممكن ينقص حسب امتصاص الطحين للماء
الحشو
لحم مفروم معصج مع ملح وفلفل اسود وبصل ناعم حمستهم على النار شوية حتى يجف ماء اللحم

وللوجه
طماطم اخضر مطعبات **فلفل رومى مكعبات**شرايح زيتون **
جبنة مبشورة

وللفطير الحلو
الحشو كان حبات شوكولاتة ولوز وسكر
لتوريق الفطير
صحن به زيت وزبدة سايحة لدهن


الطريقه
انخلط كل المقادير ونضيف الماء بالتدريج ونعجن
اهم نقطة العجن المستمر وكلما عجنا اكتر تحصلنا على عجينة متماسكة ولينة بنفس الوقت
نتركها ترتاح ربع ساعة
نقرصها كرات وندهنا بمزيج الزيت والزبدة

ونتركها ربع ساعة ترتاح ونغطيها حتى لاتجف


بعد ذلك نفردهابعصا ويكون السطح مدهون بزيت وحاولى تخليها رفيعة وشفافة

ونستمر فى مد العجينة باليد او بالعصا حتى تصبح ورقة كبيرة

نضع الحشو ونطوى الاطراف فوق الحشو

ونضغط عليها شوية باليد

والاطراف بنمها متل الظرف

نضعها فى صينية الفرن ونضع فوقها الفلف الرومى والطماطم والجبنة المبشورة



تحتاج فى الفرن تقريبا 15 دقيقة فقط

طلعتها من الفرن

وقطعتها باشكال مناسبة وقدمتها

وطعمة الفطير دافية بتجنن وباردة بتجنن
زووووووووووم

زووووووووووووم اقرررب

وصحة وهناء


والفطير الحلو
بعدما طرحت العجينة وكبرتها واصبحت دائرة رفيعة رشيت حبيبات
الشوكولاتة والسكر واللوز وطويت الاطراف

زى ماعملنا فى الفطير الاول
وندهنا بشوية زبدة ونضعها فى الفرن 15 دقيقة لاغير

نرش عليها سكر بودرة وعسل

شوفو الجما ل والطعم بيجنن قرمشة ...وطبقات وبدوب فى الفم


زووووووووووووم

وقطعيها مستطيلات وقدميها مع الشاى وخاصتا بالبرد يم يم


حبيباتى هاااا لاتنسونى بالردود الحلوة
والا
هههههه



ولا احلى 01:54 PM 11-01-2010
انا هاخد فطيرة افطر بيها وبعدين ارد
ولا احلى 01:58 PM 11-01-2010
بجد يا حبيبة ابدعتى فى الفطيرة

انا اخدت الفطيرة اللى باللحم المفروم افطر بيها

انا اصلا من عشاق الفطير وديما وزنى بيزيد بسببه

حبيبة شكرا على موضوعك الرائع طبعا ما راح ننسى الردود والتقييم كمان

موضوع خمس نجوووووووووووووووووووووووووم
um rawan 02:00 PM 11-01-2010
تسلم ايدك الحلوه التتلفه في حرير
دائما اكلاتك كلها تفتح النفس ----وتبوظ الرجيم هههههه ربي يسعدك ويوفقك في الدارين ويرزقك ببنتين ولدين زياده علي الاتنين ربي يحفظم حبيبه
flower1 02:01 PM 11-01-2010
مممممممممممممم تسلم الاياااااااااااااااادي

شكلها طيب اووووي على فكره الفطيره الي باللحمه هيه تقريبا نفس طريقتنا بالاردن ان شاء الله قريبا رح اعملها او انزلها للقسم
*قمرهم كلهم* 02:01 PM 11-01-2010
لطش عالسريع ههههههههههه

ولااحلى انا وانتى حصلنا احلاء فطورررررررررررر
حبيبة
والله انك ابدعتى فطير بيهوووووس
ماشاء الله عليك احلاء فطير يامبدعتنا الغالية
1 2  3  4  5  ... الأخيرة