سينابون طعمه يدووووب من مطبخى بالصور

مجتمع رجيم / المعجنات و الحلويات
كتبت : مريومه
-
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
882a204f58.gif


ورداتى الاعزاء
الصنف ده بجد مميز وطعمه بيخلى الراس تلف من اول قضمه واللى مش مصدق يجرب وهايدعيلى

انا اول ماعملته كنا خارجين نقابل اصحابنا فى الحديقه (مكان التجمع الرسمى يوم الاجازه)
المهم قلت اخده يذوووقو واتفاجانا ان ازواجنا اخدوه وخلصوه بالف هنا وشفا وماسابوش للستات ولا للاطفال ولا واحده ههههههههه وطبعا قالولى ده جاهز اكيد:zyxr_1946::zyxr_172:

رفع راسى حقيقى وقلت انزله لاحلى وردات والتجربه هى الحكم وعلى فكره سهل التنفيذ:zyxr_2416:


اولا المقادير للعجينه
342da0cff0.gif
2 و1\2 كوب دقيق ابيض

2 معلقه طعام مليانه حليب بودره1 معلقه طعام ممسوحه بياكينج بودر
1 معلقه طعام ممسوحه خميره
1\4 كاس زيت
1 معلقه طعام سكر
1 معلقه صغيره فانيليا
1 علبه قشطه
1 بيضه
رشه ملح
1\2 اصبع زبده سايح


مقادير الحشوه
342da0cff0.gif
5 ملاعق كبيره سكر بنى (انا استعمل العادى والونه بعسل اسود)ملعقه كبيره قرفه(لو تحبى نكهه القرفه اقوى زودى المقدار حسب الرغبه)
1 ملعقه صغيره سمسم


للتغطيه
342da0cff0.gifعلبه حليب نستله المكثف المحلى

هيرشى او صوص شيكولاته(حسب الرغبه)
الطريقه
a48c95f122.gif
اولا نخلط فى اناء الحليب البودره والخميره والسكر مع شوى ماء دافى وندوب الخليط بشرط يبقى سايل شوى مثل الصوره

614e88522f.jpg

cebc1a3017.gif
ثانيا ننخل المكونات الجافه الدقيق والباكينج بودر والملح


6df5c60d59.jpg

cebc1a3017.gif
نعمل حفره فى الوسط نضع البيضه وعليها الفانيليا وعلبه القشطه والزيت


8097373865.jpg

cebc1a3017.gif
وبعد ذلك نضع خليط الخميره والسكر السابق ذكره وتعجن العجينه من 5 الى 10 دقائق الى ان تصبح متماسكه اذ احتاجه دقيق ضيفى رشه واستمرى فى العجن هى فى الاول تبدو غير متماسكه بس بعد شويه بيبقى شكلها كده


27be797b9a.jpg

cebc1a3017.gif
تغطى بالنايلو وتترك لتخمر ساعه وده شكلها بعد ما تخمر


78a97e3267.jpg

cebc1a3017.gif
طبعا بنكون مجهزين الحشوه وده شكلها


e06bcc1f12.jpg

cebc1a3017.gif
تفرد العجينه على رخامه مرشوشه دقيق خفيف زى الصوره


5f11758282.jpg

cebc1a3017.gif
تدهن بالزبده كده


1c6d9fb891.jpg

cebc1a3017.gif
توضع الحشوه


84279b7271.jpg

cebc1a3017.gif
تلف العجينه مثل الرول


04a569baea.jpg

cebc1a3017.gif
تقطع حلقت عريضه وتقريبا ده الارتفاع اللى انا بافضله استعملى سكين مشرشر لسهوله التقطيع


d6d6891c1c.jpg

cebc1a3017.gif
ترص فى صينيه مدهونه بالزبده من كل الجوانب ويكون بنها فراغات لان حجمها بيكبر فى الفرن



c80e71cde0.jpg

cebc1a3017.gif
تترك لترتاح 10 دقائق فى اثناء ذلك ادهنى وش كل قطعه وجوانبها بالزبده خفيف خفيف يعنى مجرد تلميع

وطبعا بتسخنى الفرن على 180 درجه وبعدين دخلى الصينيه لمده 20 دقيق بحيث تستوى ولونها يبقى ذهبى شهى من فوق وتحت تتطلعيها وتصبى عليها حليب نستله المكثف المحلى اول ما تطلع عشان تبقى سخنه ووتتشرب الحليب وبعد كده انا ازينها بالهيرشى او اى صوص شيكولاته حسب الرغبه الخطوه دى للتزين وبتدى تيست مختلف


72d3678dde.jpg

cebc1a3017.gif
بعد ما تهدى تنقليها طبق التقديم على فكره شكلها بيبقى روعه وراقى جدا بس يمكن انا قربت الكاميرا زياده عن اللزوم فشكلها سايح فى بعضه شويه بس من جمالها الكل قالى شكلها جاهزه

0b0c8cef55.gif
08e692dd1d.jpg

0b0c8cef55.gif
وبالف هنا وعافيه واتمنى تجربوها وتقولولى رايكو وتنزلو صوركو

بالتوفيق حبايبى
كتبت : طبعي ذبح غيري
-
واو يجنن ســــاح لوعـــــابي بصراحه تسلم إيدينك ياحلوة .......
كتبت : رشيقه هانم
-
تسلم ايدك هجربه واقولك على النتيجة
كتبت : مريومه
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة طبعي ذبح غيري:
واو يجنن ســــاح لوعـــــابي بصراحه تسلم إيدينك ياحلوة .......
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة رشيقه هانم:
تسلم ايدك هجربه واقولك على النتيجة
مستنيه التجارب و شكرا اخواتى


كتبت : تالة
-
شكلها يجنن مشكوووورة حبيبتي
كتبت : أنين الروح
-
يااااااااه ما شا لله عليكي شكلو حلا بجنننن

لازم نجربه بالبيت يسلمووو ايدك يا حلووو
الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي

نمورة

السابق

وصفات لذيذه للايس كريم

كلمات ذات علاقة
مطبخى , بالصور , يدووووب , سينابون , طعمه